Aco Petrović za Crosport: Radije sam zavikao nego da se ništa ne napravi!

Aco Petrović, Cibona, Foto screenshot HRT

Najpoznatiji svjetski brend kapa sa sportskim motivima, New Era predstavio je svoj novi proizvod – kapu posvećenu ponajboljem europskom košarkašu svih vremena Draženu Petroviću u njegovom Muzejsko memorijalnom centru. Kape su napravljene u suradnji s obitelji Petrović i NBA ligom, a Dražen je prvi europski košarkaš koji je u 97 godina postojanja tvrtke dobio svoju kapu, i to u dva izdanja – europskom i američkom.

Osim kapa, novost u muzeju je i uređaj za virtualnu stvarnost, posebne 3D naočale kojima će posjetitelji moći ‘ući’ u Draženovu spomen-sobu u Šibeniku, koja izgleda kao da se slavni košarkaš jučer spakirao i došao u Zagreb igrati za Cibonu.

Surađivali smo s MLB-om, NBA-om, NFL-om, Euroligom, Manchester Unitedom… Hvala obitelji Petrović i NBA ligi, bez njihove suradnje ovo ne bi bilo moguće. Američka verzija kape s ravnim šiltom napravljena je u ograničenom izdanju od točno 204 numerirana primjerka, tako da je svaka od njih jedinstvena. Zašto 204? To je točan broj utakmica koje je Dražen Petrović odigrao u NBA ligi’, rekao je dopredsjednik New Ere Paul Gils.

Zbog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, po običaju, kasnilo je predstavljanje pokraj Cibonine dvorane a Bandić je i ovu prigodu nažalost vrlo vješto iskoristio za svoju aktualnu promidžbenu kampanju.

Iako su svi očekivali njegov dolazak, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović zaobišao je događanje u Muzeju, kao i susret s gradonačelnikom Bandićem i pojavio se samo u Košarkaškom centru Dražen Petrović gdje su košarkaši Cibone postali finalisti ovogodišnjeg doigravanja prvenstva Hrvatske. Cibosi su u drugoj polufinalnoj utakmici u KC Dražen Petrović svladali Šibenik sa 72-66 (22-20, 18-12, 19-18, 13-16) i tako prošli dalje s omjerom 2-0 u pobjedama.

Nisam bio u Muzeju jer sam procijenio da mi je ovo prioritet. Nemam potrebe vidjeti se s Bandićem, s njim nisam u kontaktu od trenutka kad sam napustio Cibonu’, kazao je Aco.

Budući je bivši izvršni predsjednik Cibone nedavno javno izrazio zabrinutost za budućnost kluba za koji je kao igrač, trener i dužnosnik vezan dugi niz godina, na njegovom stalnom mjestu u kutu dvorane prije utakmice dočekala ga je majica ‘I ja sam pomogao Ciboni’ koju mu je netko iz kluba ostavio kao ‘zahvalu’ za nedavne medijske eskapade.

Da, javno sam prozvao sadašnje čelnike zbog neizvršenja financijskih obveza jer bi klub mogao stupiti u stečaj, što bi značilo kraj za Cibonu. Ja već imam doma ovu majicu, a ovu koju su mi ostavili proslijedio sam najvjernijoj navijačici Cibone. Nikom ne trebam ništa dokazivati, koliko sam ja vezan za Cibonu. Nikad nisam imao problema, bio igrač, bio trener, bio dužnosnik kluba ili bio navijač izraziti svoje mišljenje,” dodao je u razgovoru za Crosport.hr!

Iz Cibone se žale da im kontinuirano uzurpirate klub?

Ma dajte, molim vas… Mene iznenađuju vaše kolege novinari koji pišu te stvari. Imam pravo biti zabrinut jer 20 dana dijeli Cibonu od stečaja. Zabrinut sam sa aspekta da mi je bitna budućnost Cibone. Ako je točno da su novci uplaćeni nitko sretniji od mene, Cibona ide dalje, to je najbolja moguća vijest. Trenutno imam informaciju da vjerovnici nisu dobili ništa i nadam se da će onda i to riješiti. Meni je bilo strašno teško šutke promatrati gledati kako se ništa ne dešava i radije sam zavikao, radije sam zaurlikao, nego da se ništa ne napravi jer ja imam pravo na to bar kao navijač.”

Poručuju da sve to radite u cilju vaše samopromocije te najavljuju da će i u Savezu na prvom sastanku potegnuti temu vašeg uplitanja u rad Cibone?

Što će meni promocija? Već 40 godina sam na svim mogućim funkcijama. Što se prijave Savezu tiče, poručujem da me slobodno prijave, čekam da me sude, obećali su mi jedan sud već prije. Još nisam dobio poziv ali ga žarko očekujem’, zaključio je Aco.

 

KOŠARKA