Adria Tour: Novak Đoković dovodi u Zadar humanitarni teniski spektakl

Adria Tour

Trenutno najbolji tenisač svijeta Novak Đoković odlučio je pokrenuti Adria Tour, regionalno natjecanje koje će jedan svoj turnir imati i u Zadru!

Đoković je okupio ponajbolje igrače, među kojima će biti i Marin Čilić i Borna Ćorić.

Serija humanitarnih turnira počinje na terenima TC Novak u Beogradu 13. i 14. lipnja, vikend potom igra se u zadarskom Višnjiku (20. i 21. lipnja), a potom seli u Crnu Goru (27. i 28. lipnja) te Banja Luku (3. i 4. srpnja).

Nastupit će između ostalih i Austrijanac Dominik Thiem, Bugarin Grigor Dimitrov, Viktor Troicki…


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

☄️☄️☄️

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Prihod će biti usmjeren programima za razvoj i obrazovanje djece širom regije, među kojima su i programi zaklade “Novak Đoković”, a u sportskom smislu bit će odlična prilika za mečeve na najvišoj razini u vrijeme dok su zbog koronavirusa službeni ATP i Grand Slam turniri otkazani.

Bit će to i sjajna turistička promocija Zadra i Hrvatske na početku sezone.

Turnir bi trebali pomoći tenisačima da se vrate u natjecateljsku formu, igrat će se po skupinama, a svaki od četiri tenisača u grupi će imati dva meča u subotu, te jedan u nedjelju, dok će finale igrati dvojica prvoplasiranih.

Organizatori se nadaju kako postoji šansa da se dvoboji igraju i uz prisustvo publike. Program će biti obogaćen i okršajima parova poznatih osoba, ali i teniskim manifestacijama za djecu i najmlađe.

Planira se i dolazak u Sarajevo, gdje će 5. srpnja Novak i Damir Džumhur odigrati ekshibicijski susret.

DRUŠTVENE MREŽE TENIS