Alessandra Hasani osvojila nove bodove u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Hasani

Alessandra Hasani osvojila je bodove u kvalifikacijama za Olimpijske igre na turniru Svjetske karate lige u Dubaiju. U kategoriji do 55 kg svladala je Talijanku Francesce Cavallaro 2-1, bila je bolja i od Švicarke Maye Schaerer 3-1, ali je nastavku izgubila od Tajvanke Tzu-Yun Wen s 1-0. U pretposljednjoj borbi repasaža za broncu Hasani je minimalno izgubila od Iranke Khaksar s 1-0.

U kategoriji do 84 kg Ivan Kvesić pobijedio je Švicarca Juliana Shanea s 3-0, ali je ispao porazom od Francuza Farrouka Abdesselema s 5-3. U teškoj kategoriji sličan scenarij i za Anđela Kvesića, koji je eliminirao Iranca Mahdija Ashourija Garmjanija 3-1, ali i izgubio od Rusa Aleksandra Pšenicina 3-0.

Do 2. kola stigli su Enes Garibović (-75 kg) pobjedom nad Rusom Beslanom Mizovom 2-1, ali i minimalnim porazom od Kazahstanca Ruslana Yesmakhanbeta 4-3, te Stjepan Štimac (-67 kg) pobijedivši Grka Nikolaosa Gidakosa na prvi osvojeni bod, borba je završila 1-1, ali i porazom od Azerbajdžanca Hummata Bakhsaliyeva sudačkim preglasavanjem, budući da u borbi nije bilo bodova.

U prvom nastupu natjecanje su završili Jelena Pehar (-50 kg), Ana Lenard (-61 kg), Ivana Bebek (-68 kg) i Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg).

Vlatka Kiuk, Nika Jukić i Sabina Petković prošle su prvi krug u ekipnim katama prema novom sustavu bodovanja, ali nisu ušle u dvoboj za odličje. Na kraju su osvojile sedmo  mjesto, kao i muška reprezentacija u katama u sastavu Ivan Ermenc, Nikola Solomun i Moreno Emanuelle-Pinter.

Sudjelovalo je 737 natjecatelja iz 86 zemalja.

BORILAČKI SPORTOVI