Ambicije za Meksiko su velike, ali ovise i o financijama: Socca malonogometna reprezentacija u punom sastavu može konkurirati za naslov svjetskog prvaka!

Socca Prga Tolić

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija prije desetak dana vratila se s Kontinentalnog kupa u rumunjskom gradu Iasiju. Iako su se naši reprezentativci tamo osvojili četvrto mjesto, pokazali su da se mogu nositi s vrlo jakim reprezentacijama, a zadovoljni viđenim bili su i čelnici Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

”Zadovoljni smo nastupom u Rumunjskoj jer na ovo natjecanje nismo išli s rezultatskim imperativom, već u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Izbornik je dobio uvid u igrački kadar, a imao je priliku i odigrati utakmice s ponajboljim svjetskim malonogometnim reprezentacijama”, pojasnio je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Prga Socca, Tolić

Sličnog mišljenja bio je i izbornik Željko Ostrman: ”Pokazali smo da možemo parirati svim reprezentacijama u Rumunjskoj. Kako vrijeme odmiče i kako ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo mislim da ćemo uloviti formu s kojom možemo napasti i same aktualne svjetske prvake”, optimističan je bio Ostrman.

Ipak, hrvatski izbornik u Rumunjskoj nije mogao računati na kompletan igrački kadar.

”Kako je ovdje ipak riječ o amaterskom sportu, zbog poslovnih obveza izostali su neki od stožernih igrača reprezentacije poput Marka Pavlovića, Ernesta Malarića, Bojana Vručine i drugih. Ali zato je svoju priliku dobilo nekoliko mlađih igrača i mora se priznati kako su opravdali izbornikovo povjerenje”, nastavio je Prga.

A najiščekivaniji događaj u ovome sportu, Svjetsko prvenstvo u malom nogometu održat će se sljedeće godine u travnju na vrlo atraktivnoj lokaciji – meksičkom otoku Cozumel.

”Ono što je za sada poznato je da će Hrvatska nastupiti u Meksiku, ali o ciljevima trenutno ne možemo govoriti jer to ovisi o financijama. Nadamo se kako će nas sponzori podržati kako bi u Meksiko mogli otići u punom sastavu i možda čak i konkurirati za naslov prvaka svijeta”, za kraj je rekao Prga.

Naše reprezentativce sada čeka nastavak priprema i naporni treninzi, a u planu je organizacija jake međunarodne prijateljske utakmice krajem listopada, koja bi pomogla što boljem hvatanju forme reprezentativcima za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET