Ana Šimić u finalu Svjetskog prvenstva napada olimpijsku normu, na bacalište izlazi Sara Kolak

Ana Šimić

Anu Šimić u ponedjeljak očekuje finale skoka u vis u koje se plasirala s preskočenih 192 centimetra. Kvalifikacijska norma je bila 1,94 m koju Ana nije uspjela preskočiti, ali zahvaljujući uspješnim skokovima prije toga ona je zauzela 12. mjesto u kvalifikacijama. Ana je visine 1,80 m, 1,85 m i 1,89 m preskočila u prvom pokušaju, a visinu od 1,92 u drugom, dok visinu od 1,94 m nije uspjela preskočiti.

Ludbrežanka Kolak, aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja, od 15.30 sati će pokušati prebaciti kvalifikacijsku normu od 63,50 metara ili biti među 12 bacačica s najboljim rezultatom. Finale je 1. listopada u 20.20 sati.

Prvog dana Svjetskog prvenstva u Dohi na startu je bilo 68 maratonki, ali je zbog izuzetno teških vremenskih uvjeta, visoka temperatura i vlaga, tijekom utrke odustalo njih čak 28. Na žalost među njima su bile i dvije naša maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro. Bojana je odustala na 17., a Matea na 37. kilometru. Treća naša predstavnica Nikolina Šustić Stanković nije startala zbog zdravstvenih problema.

Naslov svjetske prvakinje osvojila je Kenijka Ruth Chepngetich u vremenu 2:32:43

Jednako teški vremenski uvjeti kao i na ženskom maratonu bili su i u subotu, drugog dana Svjetskog prvenstva u Dohi kada je na programu bilo 50 km hodanje. Start je bio u 23:30 sati po lokalnom vremenu, na startu se našlo 46 hodača i 23 hodačice, a među njima i naša rekorderka u ovoj disciplini Ivana Renić. Na žalost zbog zahtjevnih vremenskih uvjeta niti ona nije završila utrku odustavši na 23 kilometru. Pobijedila je Kineskinja Rui Liang u vremenu 4:23:26.

OSTALI SPORTOVI