Anđela Mužinić i Bruno Bošnjak najbolji u Hrvatskoj, Dubravka Ciliga dobila nagradu ‘Milka Milinković’

HPO

Bruno Bošnjak i Anđela Mužinić najbolji su hrvatski sportaši s invaliditetom, u tradicionalnom izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Bošnjak je lani u Pyeongchangu u snowboardu osvojio brončano odličje, što je bila prva medalja za Hrvatsku u povijesti na Zimskim paraolimpijskim igrama.

Mužinić je u Sloveniji stigla do svoje prve medalje u pojedinačnoj konkurenciji na stolnoteniskim Svjetskim prvenstvima i ukupno desete kolajne na velikim natjecanjima.

Najuspješniji sportski djelatnik je Slobodan Glavčić, trener Dine Sinovčića, koji je osvojio zlatnu medalju na 100 m leđno na Europskom prvenstvu u Dublinu.

Nagradu za najuspješniju ekipu dobila je reprezentacija sportskih ribolovaca, koju je na Svjetskom prvenstvu u Međimurju zaslužila naslov prvaka. Zlato su osvojili Ivica Bonino Hasan, Mensur Rošić, Željko Kljaić, Nikola Geček i Zlatko Poparić.

Najboljim sportašima u neparaolimpijskim sportovima proglašeni su sportski ribolovac Nikola Geček i kuglačica Ruža Markešić. Geček je bio zlatni i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji, a Markešić je na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne u Rumunjskoj osvojila dva zlata i srebro.

Najuspješniji mladi sportaši s invaliditetom su judašica Jelena Brešković, skijašica Lucija Smetiško i plivač Luka Plemenčić.

U spomen na našu proslavljenu paraolimpijku Milku Milinković posebnu nagradu s njenim imenom dobila je Dubravka Ciliga, izvanredni profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, koja je dobila priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta osoba s invaliditetom.

PARAOLIMPIJCI