Anđela Mužinić preko Helene Dretar-Karić do srebra, Pavao Jozić osvojio europsku broncu

Anđela Mužinić

U slovenskom Laškom na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom Hrvatska bogatija u pojedinačnom djelu natjecanja za srebro i dvije bronce.

U kategoriji 3 Anđela Mužinić u finalu je izgubila od Šveđanke Ane Carin Alqist s 1:3 i to po setovima 11:7, 9:11, 7:11 i 7:11, osvojivši srebrno odličje. U polufinalu je Anđela bila bolja od svoje partnerice u ekipnom natjecanju Helene Dretar-Karić, svladavši je s 3-0. Heleni Dretar-Karić pripala je bronca.

Helena Dretar Karić

U kategoriji 6 Pavao Jozić osvojio je brončanu medalju pobjedom nad Francuzom Bastienom Grundelerom s 3:0. U polufinalu je poražen od Španjolca Alvara Valera 1:3.

Pavao Jozić

Od ostalih Mirjana Lučić u kategoriji 10 je za ulazak u polufinale izgubila od Turkinje Umran Ertis s 2:3.

U kategoriji 4 muški Tomislav Špalj je za ulazak u polufinale izgubio od Francuza Tomasa Maxima sa 0:3.

Vjekoslav Gregorović je nakon prolaza grupe ispao od Rumunja Bobia Simiona s 2:3. Jelena Šišić i Zoran Križanec nisu prošli grupe.

Izbornik Emil Gubica ocijenio je pojedinačni dio natjecanja naših stolnotenisačica i stolnotenisača odličnim osvajanjem triju medalja te očekuje potvrdu dobrih nastupa u ekipnom djelu natjecanja.

U slovenskom Laškom od 26. rujna do 5. listopada nadmeće se preko 280 stolnotenisačica i stolnotenisača iz preko 30 zemalja.

U ekipnoj konkurenciji velike izglede za odličja imaju Anđela Mužinić te Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović.

PARAOLIMPIJCI