Anđelo Kvesić osvojio broncu u Madridu i nove ‘olimpijske’ bodove

andelo-kvesic

Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje na turniru svjetske Premier karate lige u Madridu. U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo je bio slobodan u 1. kolu. U nastavku je uvjerljivo pobijedio Anela Castilla iz Dominikanske Republike s 9-0, pa izgubio od pobjednika turnira u Madridu u teškoj kategoriji, Iranca Sajada Ganjzadeha s 1-0.

Kvesić je natjecanje nastavio u repasažu, u kojem je svladao Španjolca Marcosa Veillu Martineza 5-4, Japanca Hideyoshija Kagawu sa 4-0, a završni dvoboj za broncu zbog ozljede predao je Čileanac Rodrigo Rojas.

Anđelo je time osvojio bodove i u kvalifikacijskom ciklusu za OI u Tokiju.

Unatoč porazu u trećem kolu kategorije do 84 kg, Ivan Kvesić već sada blizu je izravnom plasmanu na OI u Tokiju. U Madridu je Ivan također bio slobodan u 1. kolu. U nastavku je pobijedio Tajvanca Chun-Wei Wua 4-2, ali i izgubio od Francuza Farouka Abdesselema 3-1.

Zvonimir Živković ispao je u 2. kolu teške kategorije pobjedom nad Kolumbijcem Calderonom 1-0, ali i porazom od Bjelorusa Vodčica s 5-3.

U prvom nastupu turnir su završili Alesandra Hassani (-55 kg), Stjepan Štimac (-67 kg), Ivan Martinac i Enes Garibović (-75 kg) u borbama te Vlatka Kiuk u katama.

Sudjelovalo je 737 natjecatelja iz 89 zemalja.

BORILAČKI SPORTOVI