Andrija Nikolić vodi Zagrebaše u Parizu: Smjena trenera je uvijek stresna

Andrija Nikolić RK zagreb

Nakon poraza od THW Kiela na otvaranju ovosezonske Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba odlaze na najteže moguće gostovanje.

U goste moćnom Paris Saint – Germainu, jednoj od najskupljih momčadi današnjice, u dvoranu Stade Pierre de Coubertin gdje, nažalost, nikada nisu pobijedili.

Pa ipak, trener Andrija Nikolić i srednji vanjski Karpo Sirotić u najavi ove utakmice odlučno su poručili kako u Grad svijetla ne odlaze  s bijelom zastavom i kako će vrebati svaku pa i najmanju priliku kako bi Parižanima napravili probleme u njihovu dvorištu.

“Jedna od najboljih momčadi trenutno koju s klupe vodi jedan od najboljih trenera svijeta. Skupina sjajnih pojedinaca poput braće Karabatić, Elohima Prandija ili Luca Steinsa. Sve odlični igrači. Što se njihove igre tiče ona dosta ovisi o srednjaku Lucu Steinsu koji je jako brz i dosta nezgodan za čuvati. Naš prvi zadatak biti će da pokušamo njega uštopati. Mi smo, kao što znate, imali smjenu trenera što je uvijek stresno, ali osobno vjerujem da će ekipa pozitivno reagirati i da možemo odigrati bolju utakmicu nego li je to bio slučaj protiv THW Kiela. Cilj je pružiti dobru partiju, a ako se ukaže prilika zašto ne i napraviti neko iznenađenje – poručio je trener Andrija Nikolić.

Susret s PSG-om na rasporedu je u četvrtak, 21. rujna s početkom u 18.45 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

“Jedno od najtežih, ako ne i najteže gostovanje. Ekipa puna individualne kvalitete na svakoj poziciji. Mislim da su najveće prijetnje po nas pivot Kamil Syprzak i srednji vanjski Luc Steins. Obojica igraju na vrlo visokom nivou i na njih ćemo morati posebno paziti. Pošto je kod nas došlo do smjene trenera, idemo u Pariz s ponešto drugačijim planom. Želimo se dobro potući i napraviti im tamo što veći problem. Mislim da smo svi odmorni i spremni pokazati da se možemo boriti puno jače i puno bolje nego li je to bio slučaj prošloga četvrtka – dodao je srednjak Karpo Sirotić.

 

RUKOMET
Tagged with: ,