Anzulović: Dečki su na trenutke pokazali kako treba igrati, mislim da ova ekipa može i bolje!

Anzulović, Stojko, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija u pomlađenom i nekompletnom sastavu, sudjeluje na turniru u Kini, Kupu Borislava Stankovića.

U prvom nastupu izabranici Dražena Anzulovića svladali su Finsku sa 77:70 (26:15, 13:27, 15:12, 23:16).

Karlo Žganec je ubacio 16 poena, napravio dva obrambena i dva napadačka skoka te četiri puta asistirao čime se pokazao najefikasnijim igračem na utakmici. Kapetan Josip Bilinovac je postigao 14 poena, a dvoznamenkast je još bio i Domagoj Bošnjak s deset poena.

“Prva utakmica ove ekipe zajedno i vidjele su se oscilacije. Odlična prva četvrtina, no nismo uspjeli održati ritam utakmice kakav smo željeli, između ostalog i zbog loše rotacije s klupe. Mogu reći da su dečki na trenutke pokazali kako treba igrati. Imali smo i dosta propadanja, što je možda i normalno s obzirom na fizičku pripremljenost jer je teško s deset dana treninga držati utakmicu u kontroli 40 minuta. Dobili smo jednog, može se reći, al pari protivnika i to me veseli, iako ja mislim da ova ekipa može i bolje,” rekao je nakon susreta izbornik.

U srijedu Hrvatska igra protiv Tunisa, u 13.30 sati po našem vremenu, dok u četvrtak i petak igra protiv Kineza.

U Kini za Hrvatsku igraju Domagoj Bošnjak, Josip Bilinovac, Karlo Žganec, Domagoj Vuković, Lovre Bašić, Martin Junaković, Mario Špaleta, Paolo Marinelli, Bruno Skokna, Borna Kapusta, Ivan Vučić, Marjan Čakarun i Dino Crnac.

Našu košarkašku reprezentaciju sredinom rujna čeka nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 14. rujna u Osijeku protiv Litve i tri dana kasnije kod Poljaka. (Foto: HKS)

KOŠARKA