Anzulović: Imamo viziju budućnosti hrvatske košarke, Nakiću i Prkačinu poziv može biti stimulans da budu još bolji

Anzulović, HKS; Marin Sušić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je popis 24 igrača koji ulaze u konkurenciju za nastup na dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Na raspolaganju nema naše NBA i euroligaške košarkaše, a njemu su i neka zanimljiva imena…

Anzulović objavio popis za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo

Prva utakmica igra se 22. veljače u Varaždinu protiv Poljske, a 25. veljače je na rasporedu je utakmica u Szombathelyiju s Mađarskom.

Hrvatskoj trebaju dvije pobjede i poraz Poljaka u posljednjem kolu kod kuće od Nizozemske.

“U ovom trenutku ne mogu zbog povreda igrača objaviti kraći popis. Imamo tri, četiri upitnika nad značajnim igračima na koje smo računali i koji su participirali u prethodnim kvalifikacijama. Osim toga, u većini europskih zemalja se u ovo vrijeme i odigravaju završnice kup natjecanja te ćemo nakon toga vidjeti tko će biti spreman, koliko će participirati i može li se odazvati pozivu za reprezentaciju,” poručio je izbornik.

“Tomislav Zubčić, Ivan Ramljak i Pavle Marčinković su upitni. Kapetan iz prošlog ciklusa kvalifikacija Marin Rozić zamolio je da ga se oslobodi obveza u reprezentaciji iz obiteljskih razloga,” pojasnio je Anzulović.

Toni Nakić i Roko Prkačin, srebrni i zlatni mlađi reprezentativci iz U20 i U16 reprezentacije novi su na seniorskom popisu.

“To je vizija koju mi u Savezu imamo za budućnost hrvatske košarke i sigurno je da im ovo može biti stimulans da budu još bolji.“

“Mi poznajemo svoje protivnike i moramo vjerovati u ono što mi možemo, pokušati se nametnuti na parketu. Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti. Koliko ćemo napora uložiti na parketu, toliko će nam se rezultatski i vratiti, ali sigurno je da bi dobili Mađarsku u Mađarskoj moramo biti na gornjoj granici mogućnosti ekipe,” prenosi hks-cbf.hr.

“Kod kuće igramo protiv Poljske, protiv reprezentacije koju dobro poznajem, s obzirom na to da sam radio dvije godine u Poljskoj. No, ne želim govoriti o poljskoj reprezentaciji, naša je obaveza da budemo što bolji. Kada igramo kod kuće, taj impuls mora biti još izraženiji i da damo sve na parketu što će nas odvesti to pozitivnog rezultata. Pozivam publiku da dođu u Varaždin i da podrže reprezentaciju,” dodao je Anzulović.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA