Anzulović: Moramo svi unutar Saveza sjesti i vidjeti u kojem pravcu dalje; Bogdanović: Tu smo gdje i zaslužujemo biti!

Bogdanović, Foto FIBA

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je novi debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Iako u punom sastavu, protiv oslabljene Poljske, izabranici Dražena Anzulovića nisu pronašli put do izuzetno bitne pobjede.

[VIDEO] Krah hrvatske košarke u Poljskoj

“Kako je utakmica odmicala, tako smo padali s energijom, a samim time je dolazilo do puno taktičkih grešaka u igri. I tu smo dozvolili Poljacima da se odlijepe na osam razlike. Uspjeli smo se vratiti, imali tri lopte za vodstvo, otvorenu tricu, zicer i izgubljenu loptu, a kad sve to napraviš, onda nisi ni zaslužio dobiti utakmicu. Što sada? Nismo ovo očekivali, ali moramo svi sjesti unutar Saveza i vidjeti u kojem pravcu idemo dalje. Dok god postoje i teoretske šanse, pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. To je obaveza svih nas. Glupo je pričati, znali smo u kojoj smo situaciji, ali imamo pravo na nadu,” prenose SN riječi izbornika.

Bojan Bogdanović je i ozlijeđen bio najbolji na terenu, ali nije mogao sam pobijediti Poljake…

“Nemam riječi, ne znam što bih rekao. Tu smo gdje zaslužujemo biti. Bunili smo na FIBA-u što nismo mogli igrati protiv Rumunjske i Nizozemske u punom sastavu, sad smo igrali, pa se dogodilo isto. S ove dvije pobjede bili bi debelo unutra. Sad smo debelo vani,” razočaran je bio Babo.

U drugoj četvrtini poljski igrač je Bojanu pao na nogu, u prvom trenutku nije mogao nastaviti igru, ali je nakon poluvremena ipak nastavio, vidljivo šepajući…

“Hito sam igrati. Zagrijao se, odradio terapiju u poluvremenu, želio sam igrati.”

Šanse za plasman u Kinu u teoriji još uvijek postoje, ali Hrvatska u studenome više neće imati na raspolaganju četiri NBA igrača.

“Vjerujem li da možemo na SP? Nemam komentara. Treba vjerovati, nadam se da momci mogu dobiti više nego mi. Igrali smo agresivnije nego u petak, ali je nedopustivo da mi u zadnje dvije, tri minute, u posljednje dvije četvrtine, nismo u bonusu. Udvajali smo ispod koša, pa smo primili tricu…zabijali su nam lagane zicere. Ne znam što bih rekao!”

(Foto: FIBA)

KOŠARKA