Aura Cup u Draženovom domu: Svjetska elita ritmičke gimnastike stiže u Zagreb

Aura-cup-2

Ljubitelji čudesnih vještina, zapanjujuće akrobatike i osebujne elegancije s nestrpljenjem su dočekali novo izdanje iznimne sportske poslastice u glavnom gradu. Pod svodom Košarkaškog centra Dražen Petrović nakon jednogodišnje pauze od 13. do 15. listopada održava se 7. izdanje Aura Cupa. Priznat i renomiran turnir u ritmičkoj gimnastici održava se pod punim akreditivom Svjetske gimnastičke federacije (FIG) što znači da je Zagreb porastao do nezaobilazne destinacije koju će ove godine posjetiti više od 250 ritmičkih gimnastičarki s 5 kontinenata.

“Da, jako nas raduje što možemo ugostiti toliko mladog, nadarenog gimnastičkog svijeta. Nadam se da taj prizor mnogima u gradu i državi nešto znači. Takav velik odaziv je priznanje da radimo pravi posao mi iz Gimnastičkog kluba Aura,” ponosno govori predsjednik Organizacijskog odbora Robert Crevatini.

U Hrvatskom gimnastičkom savezu pucaju od sreće. I ponosa zbog novog Aura Cupa kojom i HGS jača internacionalnu reputaciju.

“Sretni smo zbog novog turnira, vrlo brojnog i vrlo kvalitetnog. Puno nam znači da turnir pod pečatom FIG-a upire svu snagu u popularizaciju ovog prelijepog sporta. Poziv upućujem svima da posjete KCDP od petka do nedjelje,” razmišlja predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

Obruč, lopta, čunjevi i traka u rukama aristokracije ritmičke gimnastike će ‘zašareniti’ kultnu dvoranu nazvanu po neprežaljenom sportskom asu.

“Među 250 djevojčica i djevojaka će biti najmanje 50 gimnastičarki iz samog vrha svjetskih ljestvica, sudionica Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Snažno smo odani ideji da kvantitetu oplemenimo kvalitetom i da u Zagrebu ugošćujemo samu elitu. Želimo vrhunsku gimnastičku priredbu i promatrajući listu potvrđenih prijava, mislim da nam slijedi pravi užitak,” obećava Nika Crevatini.

Na Aura Cupu pod hrvatskom trobojnicom će domaće boje braniti seniorke Lana Sambol (GK Aura) i Tamara Artić (GK Vindija) dok će u juniorskoj konkurenciji nastupiti članice iz Istre Janja Benčić (KREG Galatea) i Gresa Ramadani (KRSG Poreč).

“Nadamo se dobrim rezultatima naših cura. U dobroj su formi i dobro raspoložene, vjerujemo da će ih dodatno nadahnuti nastup pred zagrebačkom publikom. Poznato je da na Aura Cupu najbolja seniorka bude izabrana ‘Kraljicom’ a juniorka ‘Princezom’ turnira. Nekako me golica mogućnost da bi mogli dobiti ‘Kraljicu’,” ne krije Nika.

Aura-cup-1

Lana je preklani osvojila srebro u obruču a i najsjajnije odličje nije bilo daleko.

“Veselim se, jako se veselim novom nastupu na Aura Cupu. Nadam se da mogu ponoviti uspjeh iz 2021. a možda probati napasti i zlato. Zadovoljna sam formom i razinom svojih vježbi s obručom i loptom. Pripremila sam i neke novosti,” najavljuje Lana Sambol.

Za sve ljubitelje ritmičke gimnastike smo za sva tri dana osigurali livestream na youtube kanalu GK Aura, dok će se subotnje finale FIG seniorki sa početkom od 19.30 sati prenositi i na Sportskoj TV.

U petak su kvalifikacije FIG juniorki i seniorki, a u subotu su finala za obje kategorije. Nedjelja je predviđena za A i B program.

OSTALI SPORTOVI