Babić i u petak možda bez Duvnjaka: Nadamo se da ćemo u Francuskoj igrati još četiri utakmice nakon Njemačke!

Babić, Hrvatska, Foto HRS

Hrvatska je odradila očekivani posao u Rouenu, upisala je četiri pobjede u prva četiri nastupa i u posljednjem dvoboju skupine protiv aktualnih europskih prvaka Njemačke odlučit će o poziciji broj jedan prije osmine finala.

Duvnjak je odmarao protiv Čilea, a upitan je i njegov nastup u petak…

“Imamo problema u momčadi s ozljedama još od priprema. Domagoj već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja jer kada se tetiva upali teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke. Bez obzira na to, vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke iako smatram da su u ovom trenutku oni u maloj prednosti, no u jednoj utakmici je sve moguće”, pojasnio je izbornik Babić.

Prvaci Europe su u Riju osvojili broncu…

“Dobra momčad ima više odličnih komponenti. Imaju vratara Wolfa koji radi razliku i sigurno im je donio zlato u Poljskoj. Individualno su jaki i takva je cijela njemačka liga. Odlični šuteri s dobrim kretanjem, izvrsnim protokom lopte i ne dozvoljavaju prekid. Obrana 6-0 koja igra na blok. Na njihov napad s brzim protokom lopte mi ćemo probati s našom obranom 5-1.”

Hrvatksa protiv Nijemaca pamti velika finala Svjetskog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Ateni, kada smo mi slavili svoje najveće uspjehe, a svladali smo ih i prije dvije godine u Kataru na svjetskoj smotri, u borbi za plasman od petog do osmog mjesta. (Foto: HRS)

RUKOMET