Badelj: Treba nam pozitivno navijačko ‘ludilo’! Livaković: Ne trebamo strahovati za naše vratare

Kalinić, Rakitić, Subašić, Instagram

Hrvatska nogometna reprezentacija ozbiljno je krenula s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Veznjak Milan Badelj nada se snažnoj podršci navijača i odličnom rezultatu…

“Treba nam podrška navijača, treba nam ono naše pozitivno ludilo, to će nam dati dodatnu motivaciju. Takva atmosfera jednostavno nas gura naprijed. Svi pridonose stvaranju dobre atmosfere unutar momčadi, a Vida je možda najistaknutiji dobri duh reprezentacije,” prenosi hns-cff.hr njegovo razmišljanje.

“Svi smo na specifični način završili sezonu, ali čini mi se da smo svi usredotočeni na pripreme. U Rovinju nam je sjajno, uvjeti su odlični, a teren je svaki put sve bolji. Uz dva treninga dnevno i potreban odmor, brzo nam prođu dani, a uskoro nam slijedi i Brazil – nema jačeg testa od toga i veselim se tome. Inzistira se na zajedništvu, jer smo pojedinačno snažni, no želimo biti moćni i kao momčad,” dodao je Badelj.

Izbornik Dalić nema puno vremena za uigravanje…

“Težit ćemo posjedu lopte i stvaranju prilika kroz taj posjed. Naravno da imamo svojih mana, kao i sve druge momčadi, ali imamo nevjerojatnu podlogu za stvaranje momčadi koje će se suparnici bojati. Kada stanemo na teren, moramo izazivati respekt. Želimo svi biti kao cjelina, a meni je čast biti dio ovakvog veznog reda, jednog od najboljih na svijetu.”

Badelja je ove godine potresla smrt suigrača iz Fiorentine, Davidea Astorija.

“Ta je tragedija promijenila sve nas. To mogu pojmiti samo oni koji su izgubili nekog bliskog, to utječe na svakodnevicu. Takav događaj te iznenadi i čovjek se zapita o nekim važnim životnim vrijednostima. Ja sam bio jako potresen, on je bio prva bliska osoba koju sam izgubio, a vjerujem da nam je on dao snage za rezultatski niz pobjeda. Nitko nije htio samo pustiti da sve prođe, željeli smo pokazati karakter i igrača i kluba.”

Ne treba strahovati za naše vratare

Dinamovac Dominik Livaković je, uz Bradarića iz Rijeke, tek jedan od dvojice igrača iz domaćeg prvenstva na pripremama u Rovinju.

“Velika je to čast i ponosan sam na to. Danijel Subašić i Lovre Kalinić mnogo su iskusniji od mene, pogotovo Subašić koji je branio u Ligi prvaka i ne trebamo strahovati za naše vratare. Naravno da mogu mnogo naučiti od njih, često razgovaramo i mogu mi pomoći pripremiti se za nastavak karijere.”

Vratar hrvatskog prvaka prenijet će suigračima u reprezentaciji nekoliko savjeta Alžirca Soudanija, koji je igrao protiv Nigerije.

“Kaže da su izrazito brzi i neugodni. Nama je utakmica s Nigerijom ‘finale finala’, stvarno moramo dobro odraditi tu prvu utakmicu jer s pobjedom će nam sve biti lakše…” (Foto: Instagram)

NOGOMET