Balić: Za sada nemam izborničkih ambicija, ali u budućnosti tko zna…

Balić, Losert

Legendarni Ivano Balić, jedan do najboljih rukometaša svih vremena, s tribina zagrebačke Arene pratio je utakmice hrvatske rukometne reprezentacije.

Balić je bio i član bivšeg stožera, koordinator za muški rukomet u HRS za vrijeme izbornika Željka Babića, koji je bio njegov izbor. Odlaskom Babića iz otišao je i Ivano…

Komentirao je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu pred domaćim navijačima.

“Peto mjesto nije loše, ali igrali smo doma i nadali smo s polufinalu. Te dvije utakmice smo odigrali dosta slabije i nismo mogli do bodova koji su nam nedostajali za ulazak u borbu za medalje,” rekao je za RTL.

Ivano smatra kako bismo s Duvnjakom igrali u polufinalu, ali je našao i pozitivnu stranu njegovog izostanka.

“Teško je sada reći koliko je njegov izostanak utjecao na plasman. Da je Duvnjak bio u ekipi sigurno da Marko Mamić ne bio dobio priliku kakvu je dobio. Vidjeli smo njegov potencijal i to je dobro. Sigurno je kako je to bio mali problem i kako bismo igrali u polufinalu da je bio ovdje…

“Možda je ovo peto mjesto i realnost našeg rukometa. Vidjeli smo protiv Norveške i Islanda da mogu dobro igrati, jedino nisu uspjeli zadržati tu razinu forme. Velike su bile oscilacije, od odlične partije protiv Norveške do jako slabe protiv Švedske. Šteta. Treba se okrenuti budućnosti, treba raditi i rezultat će doći. Mi smo imali uvijek odličnih rezultata i dobrih mladih rukometaša. Treba se posvetiti radu s mladima i bit će dobro.”

Uočio je neke nedostatke u našoj igri koje su nas koštale boljeg plasmana.

“Nedostajalo nam je trčanja. Slabo smo išli u polukontru i kontru i to nam je bio najveći nedostatak. jako se ubrzala igra i puno manje se golova postiže na postavljenu zonu, a više iz tranzicije. Mislim kako smo u tom segmentu bili lošiji, ali za to je utjecaj izostanka Domagoja Duvnjaka i ne igranje Cindrića u obrani kako bismo imali kvalitetnu polukontru.”

Novom izborniku poželio je kontinuitet na klupi..

“Teško je reći tko će biti novi izbornik. Ne znam kako čelnici Saveza razmišljaju. Sigurno je kako će dosta ‘sastančit’ i kako će dobro razmisliti kome će dati klupu reprezentacije. Samo se nadam kako će to biti na duže razdoblje, jer novog izbornika treba pustiti jedno vrijeme da posloži ekipu, da prenese svoje ideje i da tek onda tražimo neki rezultat.”

Balić je zagonetno nagovijestio kako bi u nekom trenutku i on mogao biti kandidat za izborničku poziciju.

“Za sada nemam ambicija, ali u budućnosti tko zna! Svašta se događa!”

Za Hrvatsku više neće igrati Vori, Čupić, Alilović, Buntić

Neki stariji igrači su se oprostili i sada se treba osloniti na mladost i treba pustiti te igrače da stasaju. Koliko će trebati za njihov razvoj ne mogu reći, ali treba imati strpljenja. Ne treba ima stavljati teret rezultata na leđa i treba ih pustiti da rade s novim izbornikom, tko god to bude. Vjerujem kako će sve biti pozitivno, za koliko vremena, vidjet ćemo,” zaključio je Balić za RTL. (Foto: Instagram)

 

RUKOMET