Barakude ipak bez obrane naslova: Nismo imali potrebnu snagu i koncentraciju

Hrvatska, vaterpolo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije obranila naslov pobjednika Europa Cupa. U finalu na zagrebačkoj Mladosti bolja je bila Mađarska s 10:8, unatoč 14 obrana fantastičnog Marka Bijača, tri pogotka Lorena Fatovića i fantastičnoj podršci s tribina…

“Nažalost nismo imali potrebnu snagu i koncentraciju da dobijemo ovu utakmicu. No to je sport, to je život. Mađari su ovog puta bili bolji i čestitam im. Zaista smo željeli pobjedu svim srcem ali jednostavno nije išlo. Danas to nije bila ona razina igre koja je potrebna da bi se osvojio turnir,” izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska, vaterpolo, mladost

“Završili smo vrlo težak turnir, a ovom prilikom pohvalio bih hrvatsku organizaciju, turnir je bio vrlo dobar. Sve ekipe na turniru su vrh vaterpola, a mi smo došli ovdje vidjeti u kakvom smo stanju kao ekipa. Današnja utakmica bila je vrlo teška, Hrvatska se izvrsno borila. Ne mislim da smo zaista najbolja ekipa turnira, ali pokazuje da se ne moramo nikoga bojati,” izjavio je nakon utakmice izbornik Mađarske Tamas Marcz.

Broncu je osvojila Španjolska koja je od Italije bila bolja rezultatom 9:7. Peto mjesto zauzela je Crna Gora pobjedom nad Srbijom 16:14 , dok je sedmo mjesto pripalo Grčkoj nakon pobjede nad Rusijom 14:15.

Zlatko Dalic, Lino Cervar, Ratko Rudic

Barakude su s tribina bodrili predsjednik i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, izbornik hrvatske rukometne vrste Lino Červar te legendarni hrvatski vaterpolski trener Ratko Rudić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI