Barakude kreću u obranu svjetske titule: Naš konačni cilj se zna!

Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak, 15. srpnja, počinje svoj put obrane titule svjetskih prvaka.

Barakudama je prvi protivnik Australija, koju s klupe vodi Elvis Fatović, od 5.30 sati po hrvatskom vremenu.

“Očekuje nas izuzetno jako protivnik koji je na završnici Svjetske lige u Beogradu pokazao svoju snagu. Te prve utakmice na prvenstvima uvijek donose određenu nervozu, zbog želje da se u prvenstvo uđe na najbolji mogući način. No vjerujem da smo s te strane napravili sve što je u našoj moći, da smo maksimalno pripremljeni i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremno,” rekao je izbornik Ivica Tucak.

Reprezentacija je nekoliko dana prije dolaska u Gwangju prvo u Seoulu odradila pripreme s reprezentacijom Italije. Nakon toga, kao i nakon iscrpnih liječničkih pregleda odlučeno je da Marko Macan zauzme ono 13. mjesto u ekipi, a Ivan Buljubašić koji je reprezentaciji stajao na raspolaganju do zadnjih pretraga Macana, sada se uputio kući.

“Ciljano smo došli sedam, osam dana prije početka prvenstva kako bi ovdje odradili završne trening utakmice s reprezentacijom Italije. Vjerujem da smo potpuno spremni za početak prvenstva. Aklimatizacija je prošla. Sve je u najboljem mogućem redu. Sada idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, a naš konačni cilj ovdje se zna,” zaključio je izbornik.

“Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što naši partneri uvijek stoje uz nas. Posebno nam je drago što uoči odlaska reprezentacije na obranu titule Svjetskog prvaka možemo s ponosom reći da je i Podravka, kao jedna od vodećih tvrtki u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, stala uz bok najboljima, hrvatskim vaterpolistima. Podravkini proizvodi su prisutni u više od pedeset zemalja na svih pet kontinenata, tako da je logično da se povezuju upravo sa Svjetskim prvacima,” rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

“Prva utakmica je uvijek jako teška, nismo upoznati s ambijentom, bazenom, a ujedno nas odmah očekuje i najteži protivnih u skupini, Australija. Moramo se skoncentrirati i biti na najvišoj mogućoj razini da bi pobijedili. U sportu nema života od prošlosti, gledamo isključivo naprijed. Naravno da se nadamo da ćemo uči u borbu za medalje, to nam je uvijek cilj, ali prvo nas sutra očekuje Australija, prva prepreka koju moramo preskočiti,” zaključio je Luka Lončar.

Točna satnica utakmica Svjetskog prvenstva / po hrvatskom vremenu:

15. srpnja – 1. kolo: Hrvatska – Australija (05:30)
17. srpnja – 2. kolo: Hrvatska – SAD (02:50)
19. srpnja – 3. kolo: Hrvatska – Kazahstan (13:30)

Ukoliko je Hrvatska prva u skupini četvrtfinale se igra 23. srpnja u 8:30 sati

Ako su Barakude druge ili treće u skupini, osmina finala na rasporedu je 21. srpnja

Polufinalne utakmice igraju se 25. srpnja (10:00 i 11:30)
Utakmica za broncu 27. srpnja (10:00)
Finale 27. srpnja (11:30)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI