Barakude minimalno izgubile od Srbije: Najviše me brine sudački kriteriji, ovo nije dobro za naš sport

Srbija

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u drugoj utakmici na završnici Svjetske lige od domaćina Srbije s minimalnih 11:10 (3:2, 2:2, 1:4, 4:3).

“Vidjeli smo dva dijela utakmice, prvi dio koji smo kontrolirali i igrom i rezultatom međutim nismo se uspjeli odvojiti na plus dva ili tri iako smo imali sve u svojim rukama. Sredinom treće četvrtine kada se Srbija odvojila na plus tri upali smo u jednu rupu međutim mogli smo snage da se vratimo našom igrom, napadima, izrađenim akcijama, plivanjima, kontranapadom Xavija, onime što treba biti naša igra, međutim nismo više imali snage na kraju. No ono što me najviše brine je ovaj kriterij, ako se ovako nastavi ne vidim da je dobro za naš sport. Ja više nisam imao niti jednog igrača na klupi. Uopće sada ne pričam o utakmici Hrvatska – Srbija već o nejasnom sudačkom kriteriju,” pojasnio je Ivica Tucak, izbornik.

Utakmice se igraju po novim vaterpolskim pravilima i dvoboj velikih rivala obilježio je velik broj isključenja. Čak pet hrvatskih igrača zaradilo je tri osobne pogreške (Benić, Buljubašić, Vukičević, Bušlje i Miloš).

Najbolji hrvatski igrač bio je Maro Joković s četiri pogotka, dok su sa srpske strane to bili Ćuk i Filipović s dva pogotka, a Andrija Prlainović proglašen je igračem utakmice.

“Očekivali smo tešku utakmicu kao što je i bila. Čestitam im na pobjedi, zasluženo su pobijedili, bili su agresivni, a mi nismo znali odgovoriti na sudački kriterij. Bilo je dosta izbačaja, cijelu utakmicu igrač više manje. Mislim da možemo biti zadovoljni kako smo igrali, naravno da ima prostora za poboljšanje, turnir je dug, igra se još puno i vjerujem da će to sve biti u redu za nas. No nismo znali odgovoriti na taj novi sudački kriterij. Jednu utakmicu sude ovako, drugo onako, mislim da se i oni još traže. Mislim da će nam svima trebati malo vremena da se naviknemo na to, no ništa strašno. Možemo biti žalosni što nismo pobijedili jer bili smo blizu. Prvi idući mogući susret s njima je u finalu, nadam se da ćemo doći do tamo, ima još dosta utakmica do tada, idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da ćemo biti dobri,” rekao je Ivan Marcelić koji je upisao šest obrana.

U četvrtak od 15 sati Barakude igraju protiv Australije.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI