Barakude na Savi ‘potopile’ i Španjolsku za finale Europa Cupa s Mađarima: Naš glavni cilj je zlato

Europa kup

Nakon pobjede nad Grčkom hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je i Španjolsku na putu do obrane naslova prvaka Europa Cupa.

Odluka je pala u završnici, a Barakude su na kraju slavile s 12:9.

Hrvatsku reprezentaciju do pobjede je vodio Loren Fatović s tri pogotka, sjajni Marko Bijač zaključao svoja vrata s 13 obrana, dok je Maro Joković proglašen igračem utakmice.

U nedjeljnom finalu od 20.15 sati Hrvatsku očekuje Mađarska, koja je u polufinalu s 12:11 bila bolja od Srbije.

“Izuzetno teška, naporna i zahtjevna utakmica. Nismo ušli onako kako treba, curile su nam kontre na početku. Marko nas je na golu u tom trenutku spašavao. Nismo imali potrebnu koncentraciju kako smo ranije dogovorili, a to je kontrola lopte u napadu. No, s nekoliko postignutih golova i obrana se stabilizirala. Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu i ne preostaje mi ništa drugo osim uputiti čestitke i Španjolcima na jednoj zaista fer i fantastičnoj borbi,” izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak te istaknuo: ‘’Ovom pobjedom ostvarili smo jedan od ciljeva, a to je plasman na završnicu Svjetske lige u Beogradu. Međutim, naš glavni cilj ovdje je zlato i sutra s Mađarima idemo na pobjedu!’’

Boje Hrvatske brane Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Ivan Krapić, Marko Macan, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Hrvoje Benić, Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Xavi Garcia i Andrija Bašić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI