Barakude pripreme za Europsko prvenstvo nastavljaju već u četvrtak u Rijeci

Hrvatska, vaterpolo, Tucak

Hrvatski vaterpolisti osvojili su petu poziciju u Svjetskoj ligi, nakon pobjede nad Australijom Elvisa Fatovića rezultatom 10:8 (3:2, 2:2, 4:3, 1:1).

Zbog crvenog kartona zarađenog u dvoboj s SAD-om, izbornik Ivica Tucak utakmicu je gledao s tribina Duna Arene u Budimpešti, dok je na klupi bio njegov pomoćnik Mile Smodlaka.

Bio je to 700. službeni susret hrvatske vaterpolske vrste od neovisnosti te 450. pobjeda. Postignut je i ukupno 7000. gol, a zabio ga je Ivan Buljubašić u samom otvaranju susreta, za vodstvo protiv Australaca 1:0.

Barakude sub dobile tek nekoliko dana odmora i u četvrtak već počinju pripreme za najbitnije ovosezonsko natjecanje, Europsko prvenstvo u Barceloni koje počinje sredinom srpnja.

Na plivalištu na Kantridi izbornik očekuje 21 igrača sa šireg popisa. Na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić svjetski prvaci će trenirati do 5. srpnja kada je planiran odlazak u Francusku na pripremni međudržavni turnir na kojem ih uz domaćina Francusku očekuju još i momčadi Španjolske i Rusije.

Hrvatska: Bijač (2 obrane), Benić 2, L. Fatović 2, Krapić 2, Miloš 1, Buljubašić 1, Vukičević 1, Bušlje, Bašić 1, Vrlić, Šetka, Garcia, Marcelić (3 obrane).

VATERPOLO VODENI SPORTOVI