Barakude saznale suparnike na Europskom prvenstvu: Ambiciju i želju imamo, snagu također!

IVICA TUCAK

U Budimpešti održano svečano izvlačenje skupina za 34. Europsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u mađarskom glavnom gradu od 12. do 26. siječnja.

Hrvatska je tako ušla u skupinu A s reprezentacijama Njemačke, Slovačke i Crna Gora.

“Ovo je dosta teška i zahtjevna grupa, s obzirom na to da smo uz Crnogorce dobili i Njemačku koja je zasigurno u najvećoj ekspanziji europskog, pa čak i svjetskog vaterpola. U to smo se uvjerili i na Svjetskom prvenstvu u Koreji. No, svakako možemo reći da smo favoriti skupine. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i pokušati proći skupinu s prvog mjesta, ukoliko to uspijemo mislim da imamo realne šanse ući za borbu za medalju. U četvrtfinalnim utakmicama očekujem ili Italiju ili Grčku, obje vrlo kvalitetne reprezentacije, međutim, o tome ćemo tada, zasad je bitno da smo svi zdravi. Ambicije imamo. Želju veliku imamo. Snagu također. I idemo iz utakmice u utakmicu,“ izjavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Ujedno, izvučene su i skupine za ženski dio turnira. Posljednju prepreku prema Europskom prvenstvu seniorke očekuje već ovu subotu u Šibeniku. Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija će se u subotu u 18 sati sastati s Portugalkama gdje će odigrati odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. U slučaju pobjede djevojke će ući u skupinu A gdje ih u prvom kolu očekuje domaćin Mađarska. U istoj skupini bi se još trebale naći i reprezentacije Rusije, Grčke te s obzirom na ishod posljednjih kvalifikacijskih utakmica – Slovačke ili Turske te Češke ili Srbije.

Europsko prvenstvo 2020 (M):

Skupina A – Njemačke, Slovačka, Hrvatska, Crna Gora
Skupina B – Rumunjska, Srbija, Nizozemska, Rusija
Skupina C – Malta, Turska, Španjolska, Mađarska
Skupina D – Francuska, Italija, Gruzija, Grčka

VATERPOLO VODENI SPORTOVI