Barakude uvjerljivo otvorile Euro: Utakmica s Crnom Gorom je najvažnija, bit će to borba za prvo mjesto

Hrvatska, vaterpolo (5)

LEN Europsko vaterpolsko prvenstvo za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju započelo je uspješno, Barakude su u Budipeštu svaladale Njemačku  17:9 (1-2, 6-2, 6-1, 4-4) i tako upisale svoju prvu pobjedu na turniru.

Igrači su bili su odlično pucački raspoloženi pa su tako redom svi upisivali zgoditke izuzev Xavija Garcije koji je to isto nadoknađivao svojim savršeno točnim asistencijama. Najviše pogodaka postigao je Lovre Miloš, koji je tri puta bio precizan, potom su po dva upisali Fatović, Bukić, Vukičević, Bušlje i Vrlić, dok su Macan, Lončar, Joković i Benić jednom zatresli mrežu. Odlično raspoložen bio je i Marko Bijač s deset zabilježenih obrana, dok je Ivan Marcelić koji je ušao u posljednjoj četvrtini upisao jednu.

“Otvaranje Europskog prvenstva bilo je na početku očekivano malo nervozno, no uspjeli smo se odvojiti u drugoj i trećoj četvrtini te utakmicu mirno privesti kraju. Mislim da smo svi kao kolektiv odigrali lijepu utakmicu. U svakoj utakmici netko iskoči, ali svi se trude i svi daju sve od sebe, zaista se nadam da ćemo tijekom turnira svi igrati na dobroj razini. Sljedeće se sastajemo s Crnom Gorom, što je najvažnija utakmica u ovom dijelu turnira. Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini. Međusobno se dobro poznajemo, ali očekujem da ćemo mi odnijeti pobjedu,” najavio je Luka Bukić, reprezentativac.

Sljedeća utakmica odigrava se 16. siječnja u 20:30 sati, kada se sastajemo s reprezentacijom Crne Gore.

“Nijemci su sve samo ne lagan protivnik, kao što rezultat možda pokazuje. Trebalo nam je malo vremena da se ruka opusti i da raširimo prostor, kako bi imali nekoliko lakših zgoditaka s vanjske pozicije. I upravo to se i desilo. Bušlje, Miloš i Benić su time nijemce prisilili da također izađu prema van čime smo otvorili dodatan prostor našim centrima. Smatram da smo odigrali jako dobru utakmicu i tako bi to otprilike trebalo izgledati i u nastavku turnira, naravno s nekim poboljšanjima u igri i s još više koncentracije. Čestitke igračima, čestitke svim momcima. No ova utakmica je iza nas, sada arhivirana, treba se okrenuti Crnoj Gori, koja će biti očekivano najjači protivnik u skupini. Moramo učiniti sve kako bi tu utakmicu dobili i završili prvi u skupini. Time ostvarujemo naš prvi cilj,” dodao je izbornik Tucak.

Vaterpolistice su uvjerljivo poražene u prva dva kola, od jake Mađarske i Grčke, a u srijedu će igrati protiv Srbije. Prilika je to za prvi korak prema povijesnom plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva za hrvatsku žensku vaterpolsku reprezentaciju.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI