Barbara Matić brončana u Rumunjskoj: Ozljeda je sanirana, možda sam bila u grču zbog prvog nastupa nakon stanke

Barbara Matic Svjetski kup Rumunjska 2019 medalja

Barbara Matić je zbog povratka nakon ozljede pripremu za Europske igre u Minsku i Europsko prvenstvo odradila osvajanjem brončanog odličja u Rumunjskoj na natjecanju Svjetskog kupa.

Matić je dan otvorila pobjedom nad Njemicom Hoelterhoff, jedan wazari bio je dovoljan za prolazak dalje. U četvrtfinalu Matić se susrela s bivšom seniorskom svjetskom medaljom iz Chelyabinska (2014.), Kubankom Onix Cortes Aldamom. Barbara je aktivnija i tjera Kubanku na dvije kazne, no jedan wazari odvodi Cortez u polufinale. Matić u repasažu na tri kazne prolazi talijansku predstavnicu Paissoni i osigurava nastup u finalnom bloku. Tamo je s lakoćom taktički na wazari svladala Belgijku Willems, i tako osvojila još jedno pojedinačno odličje sa svjetskih natjecanja na koje čeka još od ožujka prošle godine i Grand Slama u Jekaterinburgu.

“Došla sam po medalju, to sam i postigla, ali očekivala sam više. Protiv Kubanke sam osjećala da sam bolja i dominantna, ali sam neoprezno ‘ušla’ i ona je iskoristila priliku za bacanje i taj odlučujući wazari. Ozljeda je sanirana, a možda sam bila u grču zbog prvog nastupa nakon stanke i sve u svemu dobra priprema za Minsk i Europske igre, odnosno Europsko prvenstvo,” prokomentirala je Matić, za koju medalja dolazi u pravom trenutku jer za 20 dana počinju spomenute Europske igre u Bjelorusiji.

Na korak do medalje u Rumunjskoj danas je ostao Ivan Čović u kategoriji preko stotinu kilograma. Čović je upisao jednu pobjedu i dva poraza te ostvario plasman petog mjesta.

Ovogodišnji Svjetski kup u Cluju poslužio je brojnim vrhunskim judašima za pripremu za Europsko prvenstvo.

Na Europskom juniorskom kupu u Leibnitzu, Katarina Krišto i Iva Oberan u najbrojnijoj su ženskoj kategoriji do 63 kilograma priredile hrvatsko finale, a uspješnija je bila Krišto uzevši zlato. Lara Kliba je u kategoriji do 70 kilograma osvojila broncu, a medalju istog sjaja osvojila je i Helena Vuković u kategoriji preko 78 kilograma.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,