Bašić: Žao mi je što nisam mogao dati svoj doprinos; Kulenović: Nadam se kako ćemo za dvije godine opet biti na velikom natjecanju

Lucas Moro

Mlada hrvatska nogometna repreznentacija je remijem s Engleskom završila svoj put na ovogodišnjem U-21 Europskom prvenstvu.

Nakon poraza od Rumunjske (1:4) i Francuske (0:1) izabranici Nenada Gračana su u rezultatski nebitnoj utakmici odigrali bez pobjednika 3:3 (1:1).

Englezi su tri puta vodili, a naši su se svaki puta uspjeli vratiti u egal. Dva pogotka zabio je Josip Brekalo, u 39. i 82. minuti, a jedan u 62. minuti Nikola Vlašić.

“Utakmica je bila odlična i čestitam igračima na pokazanom karakteru. Vraćali smo se tri puta nakon primljenih pogodaka iz situacija koje nam se nisu smjele dogoditi. Međutim, pokazali smo volju i želju,” rekao je izbornik pa dodao:

“Sada se vidi koliko nam je Brekalo nedostajao u utakmicama s Rumunjskom i Francuskom, a nadam se da s Vlašićem nije ništa opasno, no treba čekati dijagnozu. Bilo je od početka problema s ozljedama i nedolascima pa u konačnici mogu biti zadovoljan,” prenosi hns-cff.hr.

Gračan je dao i završnu ocjenu neuspješnog turnira naših mladih nogometaša: “Na kraju smo pokazali kako se bori za boje naše reprezentacije. Igračima je ovo veliko iskustvo za sve što im slijedi u karijeri. S obzirom na određene probleme, prva nas je utakmica ‘prekinula’, a Rumunjska i Francuska u polufinalu potvrđuju koliko je kvalitetna bila naša skupina. Možda bi sve bilo drugačije da je početak bio drugačiji, kada smo bili malo impresionirani. Ipak, dečki su vidjeli da mogu, da imaju kvalitetu i trebaju se kroz klubove nastaviti razvijati kako bi došli do A-reprezentacije.”

Nikola Vlašić je za loše partije okrivio i medije, iako su igrači svojim izjavama sami sebi stavili pritisak polufinala i plasmana na Olimpijske igre: “Tri smo se puta vraćali, nakon što su Englezi pogodili neke udarce koji im možda inače i ne bi ušli. Ipak, dokazali smo da imamo kvalitete, Brekalo je bio odličan i žao mi je što medijski pritisak utjecao na neke dečke.”

Toma Bašić nije dobio priliku: “Pristup je bio puno bolji u zadnje dvije utakmice i žao mi je što nisam mogao dati svoj doprinos, ali to je izbornikova odluka. Nećemo raditi drame nego se pokušati nametnuti za A-reprezentaciju. Karijera ide dalje, treba pokušati izvući ono najbolje iz svega ovoga.”

Napadač Sandro Kulenović na Euru u San Marinu nije zabio: “Nadam se da ću na klupskoj razini držati formu i biti pozivan u reprezentaciju te da ćemo za dvije godine opet biti na velikom natjecanju. U utakmici protiv Francuza pogodio sam vratnicu, sada protiv Engleske ne znam ni sam kako mi je njihov vratar obranio udarac glavom, ali na kraju sam sretan što sam mogao dati svoj doprinos asistencijom Vlašiću.”

Hrvatska: Grbić, Čabraja (76′ Bradarić), Katić, Kalaica, Uremović, Moro, Šunjić, Vlašić (66′ Ivanušec), Brekalo, Majer, Kulenović. Izbornik: N. Gračan.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET