Besplatni teniski kamp za djecu ponovno u Vukovaru: Hvala Zakladi Marin Čilić

dino ilečić

Teniski tereni u Borovom naselju u Vukovaru i ove će godine biti ispunjeni dječjim smijehom. Naime, u utorak je u Vukovaru krenulo četvrto izdanje besplatnog teniskog kampa za djecu. Nakon prošlogodišnje iznimno uspješne godine, kada je u kampu sudjelovao rekordni broj od sedamdesetero djece, kamp ove godine okuplja još veći broj djece, a svi će oni moći uživati u teniskoj atmosferi te druženju s prijateljima.

Inicijator Tenis kampa Vukovar je Dino Ilečić, rođeni Vukovarčanin koji je za vrijeme rata morao emigrirati u Švedsku. Dino, i sam bivši tenisač, krenuo je s inicijativom koju su podržali Tenis klub Borovo te drugu godinu u nizu i Zaklada Marin Čilić.

Sportsko druženje u Vukovaru predviđeno je za djecu između 8 i 15 godina. Kamp započinje u utorak, 23. srpnja te završava u subotu, 27. srpnja. Kako servirati, igrati forehand i backhand djeca će učiti od profesionalnih trenera, a ujedno će se družiti sa svojim vršnjacima te novim i starim prijateljima.Izvrsna vijest je da će se kampu ponovo pridružiti djeca iz Vukovarskih leptirića, a riječ je o djeci s poteškoćama u razvoju.

Ove godine djeca će trenirati pod iskusnim mentorstvom teniskih trenera Petera Lindgrena i Lise Skeppsedt iz Švedske, Sare Johannson iz Austrije, Josipe Bek i Pere Cvitkovića iz Hrvatske te samog Dina Ilečića i njegovog brata Denisa. “Jako se veselim novom izdanju teniskog kampa i druženju s djecom. Sport je ključan za zdravlje djece, ali i izvrstan medij za širenje poruke fair playa i zajedništva“, – izjavio je Dino Ilečić, voditelj teniskog kampa te je dodao: “Želio bih se zahvaliti i sjajnim suradnicima na ovom projektu – Zakladi Marin Čilić, Teniskom klubu Borovo i svim teniskim trenerima. Siguran sam da će zbog sjajne energije ljudi koji stoje iza ovog projekta ovo biti najbolje izdanje kampa do sada.”

Jedan od ciljeva ovog besplatnog teniskog kampa je približiti sport djeci te ih motivirati da se aktivno bave tjelesnom aktivnosti tijekom cijele godine. No, širenje zajedništva i važnosti timskog rada jednako je bitan cilj ovog projekta. Kako u kampu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca različitih narodnosti, upravo je sport najbolji medij koji ih povezuje, briše sve granice među njima, te ih uči zajedništvu i važnosti timskog rada.

TENIS