Bez Srbića u Glasgowu: Ude, Seligman, Kovačević i Vlahek hrvatske uzdanice za europsku medalju

Hydro

U škotskom Glasgowu je od četvrtka, 9. kolovoza, na rasporedu Europsko prvenstvo u sportskoj gimnastici za muškarce. Hrvatsku će u seniorskoj konkurenciji predstavljati Filip Ude, Robert Seligman, Anton Kovačević i Jakov Vlahek.

Svih četvero hrvatskih gimnastičara nastupit će u višeboju i pokušati izboriti ekipno finale te pojedinačna finala u višeboju, ali i na pojedinim spravama. Kod Udea, Seligmana i Vlaheka primarna sprava bit će konj s hvataljkama, dok će kod Kovačevića to biti preča.

“Potpuno sam spreman, fizički i psihički. Vježbu startne ocjene 6.1 stabilno odrađujem na treninzima i očekujem da, ukoliko sve bude išlo po planu, bez većih problema uđem u finale, a potom se u finalu, uz malo sportske sreće, domognem i postolja, kao i prije deset godina u Lausannei. Nakon pobjede na prvenstvu Hrvatske i srebra na Mediteranskim igrama, u odličnoj sam formi i želim uspješno nastaviti natjecateljsku sezonu,” najavio je Seligman.

Svjetski prvak na preči, Tin Srbić, zbog ozljede ramena morao je otkazati svoj nastup na Europskom prvenstvu, pa tako Anton Kovačević ostaje jedina hrvatska uzdanica na toj spravi.

“Očekujem da ću na Europskom prvenstvu pokazati svoju najbolju izvedbu na preči. Pripremam vježbu sa startnom ocjenom 6.1. Na svjetskim kupovima ove godine išao sam s lakšim vježbama zbog ozljede ramena tako da će mi ovo biti super izazov. Veselim se natjecanju i uvjeren sam u dobar nastup,” optimističan je Kovačević.

Osim četvorice seniorskih reprezentativaca, Hrvatska će na Europskom prvenstvu imati i predstavnike u juniorskoj konkurenciji. U Glasgowu će nastupiti četiri mlada gimnastičara – Mauro Nemčanin, Borna Matić, Marko Sambolec i Mateo Žugec.

OSTALI SPORTOVI