Biserka Petrović: Bilo bi lijepo da Hezonja razmišlja poput Dražena i da se redovito odaziva u reprezentaciju

Dražen

Mario Hezonja svoju će dosadašnju skromnu NBA karijeru nastaviti u redovima Portland Trail Blazersa, ekipe u kojoj je svoju put u SAD-u započeo Dražen Petrović.

Hezonja je odlučio uzeti ‘njegov’ broj 44 te je na predstavljanju povukao neke ‘usporedbe’ s neprežaljenom legendom hrvatske košarke.

“Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. No ovim putem bih mu poručila kako bih željela da se Mario redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju, kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja,” kazala je za Tportal Biserka Petrović, dobro upoznata s time kako se Hezonja nije odazvao na poziv njenog sina Aleksandra 2017. za Eurobasket, a nakon toga je preskočio i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u ljeto 2018. Uz to je dodala:

“Sjetite se samo ljeta 1993., kada je Dražen, bez razmišljanja, s ozlijeđenim koljenom odlučio igrati u dresu Hrvatske kvalifikacije za Eurobasket. Mnogi igrači danas na tako nešto ne bi ni pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu,” rekla je za Tportal.

KOŠARKA