Bjelica: Sad imamo malo više vremena za razgovor o mojoj i Dinamovoj budućnosti

Bjelica

Nogometaši Dinama izborili su finale Hrvatskog nogometnog kupa nakon 2:0 pobjede nad Osijekom.

Trener hrvatskog prvaka ovu pobjedu posvetio je svom pokojnom ocu…

“Danas bi imao 77 godina. Vjerojatno bi bio jako ponosan na mene…” emotivno je poručio.

“Čestitao bih svojim igračima na ulasku u još jedno finale, mislim da smo zasluženo pobijedili i prošli iako je Osijek jako dobar suparnik koji nas je u prvom poluvremenu taktički malo iznenadio. Teško smo se tome prilagodili, ali u pauzi smo se dogovorili kako reagirati u defenzivi i ofenzivi pa je sve to kasnije izgledalo malo stabilnije. Nismo suparniku dopustili previše kontri i opasnih situacija, dali smo im posjed i čekali šansu. Iz jedne takve situacije zabili smo drugi gol. I prije toga smo imali dvije, tri dobre situacije, šuteve s kojima smo mogli sve riješiti. Idemo dalje, opet nas čeka Osijek, ovaj put u prvenstvu, opet idemo s najboljima,” prenosi službena klupska stranica.

Bjelica stalno rotira igrače u momčadi, svi se imaju priliku dokazati…

“Mi već nekoliko tjedana praktički igramo međusobnu utakmicu. Jedni su igrali u Koprivnici, drugi danas, prije Koprivnice je također bila drukčija momčad… Dečki se međusobno natječu i svi pokazuju da mogu biti korisni. To je sad utakmica između nas. Pokušavaš biti bolji od kolege koji je igrao nekoliko dana prije, tako održavamo natjecateljski ritam, to nam donose te rotacije. Do finala će to tako biti, budite sigurni da će svi igrači do finala dobiti minimalno tri utakmice.”

Još uvijek nije poznato hoće li Bjelica ostati i naredne sezone u Dinamu.

“Strpite se do utakmice protiv Lokomotive. Mislim da je prioritet i fokus svih nas bio osvojiti naslov prvaka i ući u finale Kupa. Sad imamo malo više vremena za razgovor o mojoj i Dinamovoj budućnosti, o igračima koji će doći, koji će otići.”

No, već postoje neki planovi…

“Jako. Jako puno radimo na tom aspektu, razmišljamo o svemu što nam je potrebno za sljedeću sezonu i pritom skautiramo, gledamo, već vodimo i neke razgovore. Budite sigurni da će 19. lipnja, kad krenemo s pripremama, biti već nekoliko novih igrača. Puno toga će ovisiti i o tome tko će otići. Hoće li to biti četiri dolaska i četiri odlaska ili omjer sedam-sedam, ne znam… Nećemo se pretrpavati igračima, imamo kvalitetnih mladih nogometaša i netko će od njih dobiti šansu na pripremama,” istaknuo je Bjelica.

U srijedu je na rasporedu drugo polufinale Kupa, Inter u Zaprešiću igra protiv Rijeke.

NOGOMET