Bliži se Davis Cup finale: Igrači su igrom, radom, zalaganjem i odanošću reprezentaciji zaslužili ‘Salataru’

1

Hrvatsku tenisku reprezentaciju u francuskom Lilleu od 23. do 25. studenog očekuje veliko finale Davis Cupa.

“Plasman u finale je veliki uspjeh za Hrvatsku koja je mala zemlja u odnosu na sportske velesile koje smo uspjeli izbaciti. Ponajviše zbog igrača, bilo bi nam izuzetno drago da se okrune velikom titulom koju su zaslužili igrom, radom, zalaganjem i odanošću reprezentaciji. Uz veliku podršku navijača, to bi bilo stvarno lijepo. Uz tenis, u Lilleu će biti osiguran i dodatni program. Priprema se hrvatski ‘korner’ u kojem će se okupljati naši igrači, s domaćom glazbom, s našim obilježjima, moći ćemo svi zajedno podijeliti svoje dojmove i proveseliti se u pravom sportskom okruženju,” najavila je predsjednica HTS-a Nikolina Babić i dodala:

“Bit će ovo povijesni događaj, zadnji Davis Cup prije nego se sadašnji format zatvori i zaživi novi format sljedeće godine u Madridu. Moći ćemo tri dana zaredom pratiti vrhunski tenis, bodriti naše igrače i doći do željenog osvajanja ‘Salatare’, donijeti je kući u Hrvatsku i proslaviti svi zajedno veliki uspjeh.”

Novi izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza je Marin Galić.

“HTS je osigurao za susret u Lilleu dovoljan broj ulaznica za sve navijače, mislim da nitko od njih neće ostati bez ulaznice. Tribina koju smo osigurali bit će najbliže našim igračima, vjerujem se da će igrači osjetiti podršku, kao što je bilo u Zadru kada su svi igrači istaknuli da bi bez navijača bilo znatno teže. Nećemo biti brojni, ali možemo biti glasni.”

“Prodali smo otprilike oko 700 ulaznica…”

Cijena aranžmana u kojem je organizirani čarter let i smještaj u hotelu s četiri zvijezdice iznnosi oko šest i pol tiruća kuna. Ulaznice nisu uračunate u cijenu.

HTS je iskoristio priliku i javnosti predstavio dvije mlade nade našeg tenisa, Antonia Ružić i Mili Poljičak, oboje sa završetkom na prvom mjestu na europskoj rang-listi – Antonia je nedavno osvojila Tennis Europe Junior Masters u uzrastu do 16 godina u Reggio Calabriji, dok je Mili prvi Europljanin u konkurenciji do 14 godina.

“Osjećaj je super. Puno mi znači to što sam prva u Europi, to mi je velik motiv za još veći rad,” rekla je 15-godišnja Čakovčanka uz posebnu zahvalu roditeljima, trenerima i sponzorima, piše hts.hr.

“Jako mi je drago zbog Antonije što je prva, jer po sebi znam koliko je to teško. Ovo mi je bila najbolja sezona u karijeri, a broj 1 na kraju sezone mi je veliki poticaj za dalje,” rekao je Mili koji je kao svog uzora izabrao Rafaela Nadala, a posebno je zahvalio Mati Paviću.

“Njegov otac mi je trener, zbog njega sam počeo igrati tenis. Mate mi je stvarno puno pomogao u karijeri,” rekao je na kraju 14-godišnji Splićanin.

TENIS