Borba za trofej Kupa Kreše Ćosića na Gripama: Zadar protiv Splita već u četvrtfinalu

HKS Marin Sušić Kup

U Zagrebu se održalo izvlačenje parova za završnicu Supersport kupa Krešimir Ćosić. Popularni Final 8 na rasporedu je od 13. do 17. veljače pod domaćinstvom KK Splita, a završnicu su osigurali: KK Cedevita Junior, KK Zadar, KK Dinamo Zagreb, KK Dubrava, KK Cibona i KK Split te dva prvoligaša KK Kvarner 2010 i KK Vrijednosnice Osijek.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković je pozdravio sve prisutne, među kojima predstavnike svih klubova, Anu Ćosić-Pajurin, predstavnicu SuperSporta Teu Filipović i predstavnike medija te nastavio:

“Splitu je ovo četvrto domaćinstvo kupa od osamostaljenja Hrvatske i znam da će se i Grad Split i KK Split potruditi biti izvrsni domaćini i da ćemo biti u jednoj kvalitetnoj košarkaškoj atmosferi. Kup uvijek nudi pregršt iznenađenja, o tome svjedoče i dva prvoligaša na današnjem izvlačenju. Zahvaljujući naslovnom sponzorstvu SuperSporta već su premijama nagrađeni pobjednici regionalnih natjecanja, a premiju će dobiti i osvajač Kupa. Neću duljiti, o tehničkim će stvarima govoriti povjerenik natjecanja, tek bi svima zaželio dobar ždrijeb i dobru feštu na završnici.”

Povjerenik natjecanja Božo Perković pojasnio je sustav natjecanja Kupa koji se igra u tri dijela – regionalno, osmine finala te završnica u formatu Final Eighta. “Nakon posljednje četvrtfinalne utakmice koja je na rasporedu u srijedu, 14. veljače, izvlačit će se polufinalni parovi u prostorijama KK Split”, dodao je g. Perković pa dodao: “U četvrtak je za sve polufinaliste slobodan dan, u petak je polufinale, a u subotu finale. Sve utakmice igraju se u 17 i 20 sati.”

Kada govorimo o premijama, pobjednici regionalnih natjecanja već su primili po 1.500,00 eura svaki, a osvajaču Kupa smiješi se 20.000,00 eura.

Neposredno prije izvlačenja predstavnicima klubova i predstavnicima medija obratila se i Ana Ćosić Pajurin, kćerka legendarnog Kreše Ćosića po kojem Kup nosi ime od 1998. godine: “Smatram da je jako bitno je da se gradi kvaliteta u košarci i drago mi je da HKS svake godine iznova pokušava unaprijediti ovo natjecanje, uključivši premije i sponzore kako bi se sve to izdignulo na još jedan nivo više. Sretno i neka najbolji pobijedi!”

Utorak, 13.2.2024.

17:00 KK Dubrava – KK Vrijednosnice Osijek
20:00 KK Cedevita Junior – Dinamo Zagreb

Srijeda, 14.2.2024.

17:00 KK Kvarner 2010 – KK Cibona
20:00 KK Zadar – KK Split

Boris Gnjidić, direktor KK Dubrava: “Na papiru bismo mi trebali imati veće šanse, no Kup je otvorena utakmica i sve je moguće.”

Renato Martinko, direktor Vrijednosnice Osijek: “Slažem se s g. Gnjidićem da su oni tu blagi favoriti, no mi ćemo se potruditi iskoristiti sve što nam bude ponuđeno, kao i do sada. Već smo igrali s premijerligašem u osmini finala i uspjeli smo dobiti. Sportski je nadati se da možemo pobijediti.”

Vedran Modrić, team manager, Cedevita Junior: “Bit će vrlo zanimljiva utakmica, a nadamo se istom ishodu kao i prije tjedan dana u prvenstvu protiv istog protivnika.”

Ivan Marenčić, direktor marketinga, KK Dinamo-Zagreb: “Razmišljamo kao i Cedevita Junior, bit će to vrlo zanimljiva utakmica.”

Davor Kus, sportski direktor, KK Kvarner 2010: “Izuzetno lijepa utakmica. Prije svega nam je čast prisustvovati završnici Kupa i, iskreno, nadali smo se da ćemo igrati protiv Cibone tako da smo zadovoljni ishodom.”

Tomislav Šerić, direktor KK Cibona: “Utakmica u Kupu se uvijek može izgubiti, no mislim da smo kao ekipa pokazali da smo sposobni za velike akcije. Kod nas malo ovisi i u kakvom ćemo stanju doći. Naravno, nadamo se najboljem ishodu, a podsjetit ću da smo prošle godine imali Zadar u polufinalu, u finalu Cedevitu Junior, a bilo bi idealno kad bi tako bilo i ove godine.”

Denis Pleslić, sportski direktor, KK Zadar: “Istina je da je u ranoj fazi završnice Kupa sukob dva velika rivala, ali jedan od njih je ipak prošle godine osvojio Prvenstvo Hrvatske, a vidjet ćemo i kako će to biti ove godine. Ne znam na kome je pritisak, ali utakmica će sigurno biti otvorena do zadnje minute.”

Teo Čizmić, sportski direktor, KK Split: “Zahvaljujem na prilici da organiziramo takvu manifestaciju i znam da ćemo dati sve od sebe da se odigra u pravom sportskom ambijentu. Svi se nadaju pobjedi, pa tako i mi želimo svojem klubu najbolje. Očekuje nas izuzetno teška i tvrda utakmica, svi sudjelujemo, ali naravno da se nadamo osvojiti Kup.”

(Foto: Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA