Borbene Hrvatice nakon spektakularnog dvoboja ipak bez četvrtfinala: Ne bojimo se nikoga, ova generacija može puno

Hrvatska CEV

Hrvatske odbojkaške reprezentativke u spektakularnom su dvoboju u Ankari izgubile od domaćina Turske u osmini finala, rezultatom 2:3 (24:26, 25:18, 33:31, 22:25, 14:16).

Borbene Hrvatice bile su sjajne, izdržale su i paklenu atmosferu turskih navijača, ali na kraju su u dramatičnoj završnici ipak ostale bez mjesta među osam najboljih u Europi.

“Mislim da će se o ovoj utakmici pričati godinama. Svima nam je jako žao na propuštenoj prilici. No, moram istaknuti da sam jako ponosna na svoju ekipu. Pokazale smo da se ne bojimo nikoga i mislim da ova generacija jako puno može,” izjavila je netom nakon odigrane utakmice Lucija Mlinar.

HR

“Odigrali smo zaista dobar meč. Bila je to nevjerojatna borba pred velikim brojem turskih navijača. Ovakvu jaku podršku domaćih navijača doživio sam po prvi puta u životu. Ponosan sam na naše igračice, jako i srčano su se borile. Ponavljam, nije lako boriti se protiv Turske koja se borila na sve načine i uspjela izboriti pobjedu. Naš tim pružio je odličnu igru i jako sam zadovoljan s onim što smo pokazali tijekom meča i ovdje u Turskoj završavamo ovu reprezentativnu sezonu. Puno smo zajedno napravili i naučili. Nije lako nositi se s porazom. No, moramo nastaviti dalje,” zaključio je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Za Hrvatsku su na Europskom prvenstvu igrale Nikolina Božićević, Bernarda Brčić, Božana Butigan, Lea Deak, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Matea Ikić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Sanja Popović – Gamma, Rene Sain, Martina Šamadan i Nika Stanović. Izbornik hrvatske reprezentacije je Daniele Santarelli.

OSTALI SPORTOVI