Bravo, Suba: Pravi si primjer kako se poštenim radom i odnosom mogu napraviti velike stvari!

Lovren, Suba, Vrsaljko

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić biranim je riječima prokomentirao oproštaj Danijela Subašića od nacionalne selekcije.

“Kao što je bilo s Vedranom i Marijem, razgovarao sam s Danijelom prije objave ove odluke koju potpuno razumijem i prihvaćam. Znam da je Danijelu bila velika želja braniti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i zaista nitko od nas, pa ni on sam, nije mogao poželjeti bolji scenarij u Rusiji”, sažeo je izbornik.

“Što reći o vrataru koji je obranio četiri jedanaesterca u dvije utakmice, a da već svi ne znaju? Ono što svakako treba spomenuti jest da Subašić nije bio značajan samo na terenu, već je i sjajna osoba za atmosferu u svlačionici. Iako je znao da može braniti još jedan ciklus, smatrao je da je vrijeme za druge, što dovoljno govori o njegovom odnosu prema suigračima. Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri i privatnom životu, a nama će uvijek biti dobrodošao gost u hotelu reprezentacije i na našim utakmicama, baš kao i Vedran i Mario. Smatram da sva trojica zaslužuju dostojan oproštaj od najdražeg im dresa i da to trebamo na odgovarajući način organizirati”, zaključio je Dalić, piše hns-cff.hr.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zahvalio je Danijelu Subašiću na velikom doprinosu hrvatskoj reprezentaciji.

“Danijelove obrane s ovog Svjetskog prvenstva ostat će zauvijek najbolja uspomena na njegovu reprezentativnu karijeru, koja nije bila tako velika po broju utakmica koliko po broju značajnih i ključnih obrana koje je imao za Hrvatsku”, poručio je predsjednik HNS-a.

“U ime Hrvatskog nogometnog saveza, zahvaljujem mu na svemu što je dao reprezentaciji, kako na terenu tako i izvan njega gdje se pokazao svih ovih godina kao sjajan suigrač. I dok je čekao svoju priliku iza Pletikose, i dok je prenosio znanje i iskustvo na svoje nasljednike, i sada kada se oprostio imajući njih u vidu. Izvrstan uzor svim budućim vratarima hrvatske reprezentacije – bravo Suba!”, dodao je Šuker.

Danijel Subašić! Hvala !

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

NOGOMET