Briljantni Fatović i Bijač predvodili Barakude do novog zlata: Idemo dalje!

Hrvatska, vaterpolo

Hrvatska je osvojila premijerno izdanje LEN Europa Cupa, kontinentalnog natjecanja koje je svoju završnicu imalo u Rijeci. Barakude su u finalu nadigrale Španjolsku 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3), uz maestralnu partiju Lorena Fatovića i šest postignutih golova. Vukičević je dodao dva, a Vrlić, Joković, Bušlje i Garcia dodali su po jedan. Vratar Bijač imao je čak 12 obrana!

“Novi veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Novo zlato u našoj kolekciji. Sretan sam što sam na čelu ovakve reprezentacije i što vodim ovako divne momke. Rekao sam i lani nakon Budimpešte, kažem i sada – idemo dalje. Sretni i ponosni! Idemo dalje,” rekao je izbornik Tucak.

“Vrhunska predstava od početka do kraja. Kontrolirali smo utakmicu, u drugom poluvremenu smo našim ritmom zabili nekoliko golova iz kontre te održavali tu prednost do kraja utakmice. A to što je Bijač večeras radio na golu, zaista ne znam kada je neki golman ovako dobro branio u kontinuitetu. Danas su svi pokazali vrhunsku predstavu. Čestitam svima. Hvala publici što je došla. Mislim da se ovaj trofej zasluženo nalazi u našoj vitrini,” rekao je Loren Fatović.

Riječka publika četiri je dana punila tribine na bazenima Kantrida, te su na svojim gromoglasnim navijanjem nosili Barakude prema pobjedi i u finalu.

“Igramo za hrvatsku reprezentaciju i predstavljamo svoju zemlju i sigurno ti mora biti stalo da igraš, da se boriš. Na ovom turniru smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. A danas uz ovakvu publiku nismo mogli izgubiti. Još uz ovakva dva vrhunska pojedinca Fatovića i Bijača koji su odigrali perfektno, jer dati šest golova u finalnoj utakmici izuzetan je uspjeh i pothvat,” zaključio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije.

Utakmica za treće mjesto između reprezentacije Srbije i Italije završila je pobjedom Italije rezultatom 10:9.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI