Brkljačić: Ovo je za zagrebačku i hrvatsku atletiku vrlo važan trenutak

Brkljačić

U sklopu priprema za 69. Hanžekovićev memorijal, koji će se 3. rujna održati na stadionu Mladosti na Savi, krenula je generalna rekonstrukcija atletske staze.

“Ovo je za zagrebačku i hrvatsku atletiku vrlo važan trenutak jer se nakon 20 godina staza u potpunosti obnavlja. Dosad smo imali tek nekoliko sanacija. Zahvaljujem gradu Zagrebu koji prepoznaje važnost Hanžekovićevog memorijala. Ove godine miting je u specifičnoj situaciji zato jer je Svjetsko prvenstvo u Dohi tek krajem rujna. Obično smo na mitingu dočekivali novopečene svjetske prvake i olimpijske pobjednike, dok ćemo ove godine gledati one koji će svjetska odličja osvajati nakon Hanžeka. Veseli nas da su neki naši atletičari odličnim rezultatima najavili ovu sezonu i hvala Sandri Perković koja je najveći promotor našeg mitinga. Želimo joj da svoje najbolje hice sačuva za Hanžekovićev memorijal i Svjetsko prvenstvo u Dohi,” poručila je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

Hanžekovićev memorijal, Mladost

Sandra Perković je neposredno prije obilaska stadiona odradila trening na privremenom bacalištu pokraj stadiona.

“Zahvaljujem Ivani koja je preuzela ovu inicijativu da se rekonstruira staza na stadionu mojeg matičnog kluba. Ovo je najbolji atletski stadion u Zagrebu, pa treba nuditi i najbolje uvjete za trening i natjecanje. Treba popraviti i neke sitnice na bacalištu, no Ivana to dobro zna jer je i ona bila bacačica, pa ja o tome ne moram brinuti. Mislim da je to što je sezona pomaknuta prema jeseni dobro za Hanžek jer će mjesec dana prije Svjetskog prvenstva sve zvijezde biti u naponu snage. Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga jer je ovaj aktualni 70.88 metara bačen na starom krugu, a sad stiže novi“, najavila je 69. Hanžekovićev memorijal najbolja svjetska bacačica diska i najbolja hrvatska sportašica.

(Foto: IWCH Zagreb/Renato Branđolica)

OSTALI SPORTOVI