Brončani paraolimpijac Bruno Bošnjak u Kanadi brusi formu za Svjetsko prvenstvo: Ovo će biti odlična priprema

Bruno Bošnjak

Bruno Bošnjak, prvi hrvatski paraolimpijac u zimskim sportovima, koji je u južnokorejskom Pyeongchangu osvojio prvu hrvatsku medalju brončanog sjaja, otputovao je u kanadski Big White na natjecanja Sjevernoameričkog kupa koja se održavaju 30. i 31. siječnja te Svjetskog kupa od 4. do 7. veljače gdje će se nadmetati u Banked slalomu i Snowboard Crossu.

“Kako se banked slalom u Big Whiteu vozi u dugačkom half-pipe kanalu, poučeni iskustvom od prošle godine očekujemo teške uvjete, ali i Brunine vožnje na razini početka sezone,” poručio je trener Stipe Tomljenović te dodao: “U Snowboard Crossu očekujemo dobar plasman u kvalifikacijama te ulazak u četvrtfinale. Želja nam je konačni ulazak u polufinale Crossa te popravak trenutne pozicije. Ovo nam je odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u finskom Pyhu od 26. do 31. ožujka“, zaključio je Tomljanović.

Nakon nadmetanja u studenom i prosincu prošle godine koja su održana u Dubaiju, Landgraafu i Pyhu Bošnjak trenutno na svjetskoj rang listi zauzima u Snowboard Crossu šesto mjesto s osvojenih 450 bodova, a u Banked Slalomu je peti s ukupno 700 bodova.

PARAOLIMPIJCI