Bruno Bošnjak nakon srebra i dva zlata u La Molini: Ludilo, izvući ću najbolje iz sebe i na Svjetskom prvenstvu

Bošnjak Bruno

Bruno Bošnjak na savršen je način zaključio nastup u španjolskoj La Molini, na utrkama Svjetskog kupa.

Hrvatski paraolimpijac je u drugoj utrci ‘banked slaloma’ osvojio zlatnu medalju, što mu je prvi takav uspjeh u toj disciplini.

U prvoj vožnji Bruno Bošnjak imao je drugo vrijeme nakon Chrisa Vosa, a u drugoj vožnji bio je najbrži ispred Nizozemca i trećeplasiranog Reinholda Schetta.

“Nakon što sam u La Molini osvojio dva zlata i srebro naravno da sam prezadovoljan. Što bi se reklo ludilo, jer je očito bio moj tjedan. Osvajanjem prvih zlata u Snowboard Crossu i banked slalomu očito da je bilo sve super. Posebno sam radostan s drugom vožnjom u banked slalomu, jer su svi moji konkurenti odvozili na vrhunskom nivou, ali ja sam nakon druge vožnje bio najbolji i to me doista čini sretnim. Uspio sam savladati Nizozemca koji je pet puta zaredom pobjeđivao, ali sam danas bio bolji. Svi su dali očito svoj maksimum, ali sam danas konačno bio prvi na podiju. Kad sam čuo od spikera da sam pobijedio mojoj sreći nije bilo kraja. Znao sam da sam odlično odvozio, a sretan sam što sam sve moje suparnike pobijedio na stazi, jer nitko od njih nije odustao,” poručio je presretni Bošnjak, koji je lani u Južnoj Koreji osvojio prvu hrvatsku zimsku paraolimpijski medalju:

“Od Pyeong Changa sam očito napredovao, iskusniji sam i paraolimpijska medalja dala mi je neophodnu mirnoću u mojim nastupima. Više se veselim i u svaku utrku ulazim s velikom željom za nadmetanjem. Krajem mjeseca nastupit ću na Svjetskom prvenstvu u Finskoj i potom me očekuje završnica Svjetskog kupa u Švedskoj. O samim očekivanjima ne bih želio mnogo govoriti, jer u ovom sportu su mnogi faktori u igri koji odlučuju o konačnom rezultatu, ali znam da ću dati sve od sebe kako bih uspio. Znam da mogu, znam da sam spreman i da sam u formi. Nastojat ću iz sebe izvući ono najbolje,” prenosi hpo.hr.

Odlični rezultati potvrda su Brunine sjajne forme te s veseljem očekujemo Svjetsko prvenstvo koje će se 25. do 31. ožujka održati u finskoj Pyhi.

PARAOLIMPIJCI