Bruno Bošnjak zlatni u Svjetskom kupu: Paraolimpijska medalja dala mi je novi poticaj

Bruno Bošnjak

Na utrci Svjetskog kupa u Snowboard Crossu, koja je održana u španjolskoj La Molini, hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je prvo mjesto!

Ovo je ujedno prva hrvatska i Brunina medalja u Svjetskom kupu te prvo hrvatsko zlato u Snowboard Cross disciplini.

U borbi za odličje Bošnjak je izbacio Španjolca Gonzalesa, Norvežanina Moena te u finalnoj vožnji Austrijanca Eckharta.

“Kako sam bez ozljeda i u dobroj formi koja konstantno raste, to sam potvrdio zlatnim odličjem. Raduje me da sam ovo odličje upravo ostvario u Snowboard Crossu. Iako je staza bila pomalo premekana za moj način vožnje, jer mi više leže ledenije staze Vjerujem da ću vrhunsku formu potvrditi i za dva dana u Banked slalomu u kojem sam prošle godine osvojio prvo hrvatsko zimsko paraolimpijsko odličje. Medalja iz PyeongChanga mi je dala novi poticaj da nastupam bez opterećenja i da doista uživam u svakom nastupu. Krajem ožujka očekuje me nastup u Finskoj na Svjetskom prvenstvu i vjerujem da ću i tamo uživati u nastupima i osvojiti nove medalje“, izjavio je sjajni hrvatski paraolimpijac.

U La Molini je u ponedjeljak održana još jedna utrka Svjetskog kupa u Snowboard Crossu. Bruno je imao drugo vrijeme kvalifikacija te je na kraju osvojio peto mjesto, nakon što je pao na mekanoj stazi, iako je vodio protiv Norvežanina Moena.

U četvrtak i petak na rasporedu su dvije utrke Svjetskog kupa u Banked Slalom disciplini.

PARAOLIMPIJCI