Bukić: Olimpijske igre su naš glavni cilj, razmišljamo samo o tome! Tucak: Imamo kvalitetu, vjeru i želju za plasman u Tokio

Hrvatska, vaterpolo (3)

Hrvatska je pobjedom nad Nizozemskom rezultatom 16:7 (5:3, 2:2, 4:1, 5:1) osigurala drugo mjesto u skupini C Svjetske lige.

“Nama je trenutačno ipak fokus na Rotterdam i da se čim bolje pripremimo za tamošnje kvalifikacije za Olimpijske igre. Tako će i nam i ta utakmica poslužiti kao dobra priprema za predolimpijski turnir gdje ćemo nadam se osigurati vizu za Tokio. Večeras je bilo odlično igrati u Varaždinu, svaki puta kada smo ovdje zaista je lijep ugođaj jednako kao i radna atmosfera te se nadam da ćemo se ponovo vratiti ovdje,” rekao je Luka Bukić pa zaključio:

“Olimpijske igre su naš glavni cilj, razmišljamo samo o tome i spremamo se samo za to. Iznimna je čast sudjelovati i naravno napraviti tamo što bolji uspjeh!

Među Barakudama kao najbolji istaknuo se Maro Joković sa šest golova te je proglašen i igračem utakmice. Luka Bukić i Rino Burić zabilježili su po dva pogotka, dok su po jedan upisali Luka Lozina, Hrvoje Benić, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Franko Lazić.

Unatoč današnjoj utakmici sve je podređeno Rotterdamu gdje 22. ožujka započinje turnir na kojem će se prve tri ekipe kvalificirati na Olimpijske igre. Danas su izvučene i skupine s kojima je odlučeno da Hrvatska ulazi u skupinu B s momčadima Nizozemske, Rusije, Njemačke, Argentine i predstavnikom Azije. U skupini A su pak Gruzija, Kanada, Brazil, Crna Gora, Grčka i još jedan predstavnik Azije.

“Sve je podređeno Rotterdamu. Tokio moramo realizirati, nisu bitne grupe, mi idemo u Rotterdam sa željom da idemo u Tokio, bez ikakvih kalkulacija. Moramo biti najbolji. Kvalitetu imamo, vjeru imamo, želju imamo ogromnu, nemamo nikakvih kalkulacija, jednostavno moramo ići do kraja. Moramo ići u Tokio,” zaključio je izbornik Tucak.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI