Bukić: Split ćemo kandidirati za Europsko prvenstvo 2022. godine!

Bukić, HVS

U Splitu se od četvrtka do nedjelje igra premijerno izdanje HEP Europa Cupa, natjecanja krovne europske vaterpolske federacije (LEN). Aktualnim svjetskim prvacima će na bazenu na Poljudu protivnici biti aktualni olimpijski pobjednici Srbi, reprezentacije Nizozemske i Malte te Grčka, protiv koje Barakude danas od 19 sati i otvaraju natjecanje.

“Očekuju nas četiri dana vrhunskog vaterpola, a ovaj je turnir prava prilika da još jednom pokažemo što možemo kako bismo se što bolje pripremili za nadolazeće Europsko prvenstvo u srpnju u Barceloni. Naša je obveza dati svoj maksimum, a uvjeren sam kako će Split biti odličan domaćin,” poručio je Perica Bukić naglasivši kako je Split grad vaterpola koji zaslužuje i više od ovoga turnira te je i najavio: “U budućnosti se nadam i većim natjecanjima, koja ćemo ovdje nastojati dovesti već 2022. godine, kada se planiramo natjecati za domaćina Europskog prvenstva.“

Utakmice je najavio i Ivan Krapić: “Grčka i Srbija odlične su i izuzetno motivirajuće ekipe, ali mi smo svjetski prvaci, koji igramo kod kuće i imamo se pravo nadati najboljem.“ S njim se složio i Maro Joković naglasivši kako je kvaliteta na našoj strani, ujedno izrazivši očekivanja za fer i korektnom igrom.

HVS

Cijena ulaznice je 50 kuna po danu za sve utakmice, osim za utakmicu Hrvatska – Srbija, koja je humanitarnog karaktera pa se ulaznice prodaju po cijeni od 100 HRK. Sav prikupljeni iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez će donirati dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila. Na taj način maloljetnoj djeci koja su na stalnom ili cjelodnevnom boravku u Domu omogućit će se odlazak na redovite sportske treninge, što trenutno nemaju niti su imali u organiziranom obliku.

Hrvatska protiv Grčke igra 15. veljače od 19 sati, u petak je u istom terminu Barakudama protivnik Nizozemska, u subotu od 19 sati igramo protiv Srbije, a u nedjelju je u 11.30 na rasporedu je utakmica protiv Malte. (Foto: Hrvatski vaterpolski savez)

VratariMarko Bijač (Jug CO), Ivan Marcelić (HAVK Mladost)

CentriLuka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (CNA Barceloneta), Ivan Krapić (Jadran)

BekoviMarko Macan (Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO), Andro Bušlje (Olympiacos), Ivan Buljubašić (Steaua)

Desna stranaXavi Garcia (Jug CO), Maro Joković (Jug CO), Ivan Domagoj Zović (HAVK Mladost)

Lijeva stranaLoren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran), Ante Vukičević (Marseille)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI