Cedevita u subotu u Draženovom domu, Cibona u Beogradu kod Partizana: Nadam se da će igrači pronaći inspiraciju u toj atmosferi!

Beograd, Partizan NIS

U sedmom kolu ABA lige Cedevita će u subotu 21 sat u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Igokeu.

“Sigurno da samopouzdanje ekipe svakom jednom utakmicom raste. Igokea dolazi s promijenjenim trenerom i sigurno da će biti dodatno motivirani da odigraju dobru utakmicu. Prema tome, moramo biti oprezni. Moramo krenuti agresivno, kao što smo krenuli protiv Limogesa. Nismo još napravili neku ozbiljniju pripremu, no vidjet ćemo gdje su neke jače i slabije strano. To je za nas jako bitna utakmica”, najavio je trener Slaven Rimac.

Otkad je Rimac preuzeo prvu momčad, s njim se sastavu Cedevite koji igra ABA ligu i Eurokup pridružio i Domagoj Bošnjak.

“Napokon da smo spojili napad i obranu. Ima tu još prostora, ali utakmica protiv Limogesa bila nam je jedna od boljih. Sad nas čeka Igokea. Bit će to sigurno teška utakmica. Oni imaju stvarno odličnih igrača, ali igramo kod kuće i moramo pobijediti. I kod njih se dogodila smjena trenera. Oni će reagirati na to, sigurno da će biti motivirani, ali vjerojatno će sve biti na nama. Znamo se. Igrali smo s njima i prijateljsku utakmicu ove sezone i nema tu nekih tajni.”

Druga ekipa Cedevite će u nedjelju od 12 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović u HT Premijer ligi ugostiti Škrljevo.

Cibona u subotu od 19 sati u ABA ligi gostuje kod Partizana, kojeg s klupe vodi Andrea Trinchieri, trener hrvatskih korijena.

“Nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz dobrih igara i protiv Partizana. Znamo što nam je donijelo dobar rezultat,a to je način na koji smo igrali. Bila je to jedna timska igra, i obrambeno i napadački. Jedino se tako možemo suprotstaviti jednoj jakoj ekipi, koja će biti nošena velikim brojem navijača i nadam se da će moji igrači naći inspiraciju u jednoj takvoj atmosferi. Gušt je igrati utakmice pred punim tribinama i to će nam biti poticaj,” istaknuo je trener Cibosa Ivan Velić te dodao:

“Imamo taj problem što su tek dvije utakmice s novim trenerom. Neke su stvari mijenjali, ali nije dovoljno velik uzorak da možemo neke stvari detaljnije pripremiti. No, nećemo se puno osvrtati na njih već ćemo gledati da mi budemo na maksimalnoj razini, koliko je to moguće.”

Ivan Novačić raduje se utakmici s Partizanom: “U dobrom smo ritmu, idemo u Beograd rasterećeni. Njima će biti veliki pritisak jer igraju doma s novim trenerom. Ako se budemo držali u egalu cijelu utakmicu, u zadnje dvije, tri minute može biti svega.“

Zadar u petak igra kod kuće protiv Mega Bemaxa.

(Foto: Partizan NIS)

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA