Červar: Ne smijemo igrati ‘na mahove’, to moramo ispraviti; Horvat: Pozivam sve da nas dođu bodriti!

Island, München, HRS (13)

Hrvatske rukometaše u nedjelju od 16.30 sati u Olimpijskoj dvorani u Münchenu čeka novi izazov.

Japan ne bi trebao našoj reprezentaciji zadati previše muke, no, radi se o nezgodnom suparniku, koji je specifičan rukomet i kojeg s klupe vodi Islanđanin Dagur Sigurdsson, europski prvak s Njemačkom prije tri godine.

Japanci su u prvom kolu uvjerljivo poraženi od Makedonije…

“Rezultat s Makedonijom nije realan. Mislim kako oni više vrijede od toga, iako su i Makedonci jako dobro odigrali tu utakmicu. Pokazali su određenu kvalitetu, moramo se ozbiljno spremiti. Vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju, tehničko su dobro potkovani, ali im nedostaje iskustva. Na Olimpijskim igrama u Tokiju sigurno će biti bolji. Bit će nam ovo prilika da vidimo kako se nosimo s izuzetno pokretljivim ekipama. Bit će nam i to pokazatelj što još trebamo popraviti za iduće susrete,” poručio je hrvatski strateg Lino Červar.

Osvrnuo se i na dvoboj s Islanđanima, koji nije u cijelosti prošao prema planovima, bez obzira na konačni rezultat.

“Obrana nije bila dovoljno koncentrirana u otvaranju utakmice. Kasnije je bila puno agresivnija i to je donijelo preokret. Na tome treba poraditi, u kontinuitetu. Pokazali smo mentalnu snagu, vratili smo se iz minusa u kratkom vremenu. Ne smijemo igrati na mahove i to moramo ispraviti za iduće suparnike. Gledamo prema naprijed…”

Japan zaslužuje svaki respekt, ali je Hrvatska u tom dvoboju favorit i trebalo bi se pronaći minuta i za one iz drugog plana.

“Svi su ovdje zasluženo i ja ću na kraju odlučiti tko će igrati.”

“Island je odigrao dobro i stvorili su nam dosta problema. Najbitnije je da smo uzeli dva boda, bez obzira na naše padove. Nadam se da će sad biti malo jednostavnije. Ambijent je bio sjajan, osjećali smo se kao doma i pozivam sve naše da nas dođu bodriti u München. Baš nam je drago što su tribine u hrvatskim bojama,” istaknuo je Zlatko Horvat i kratko najavio nedjeljni okršaj:

“Japanci se spremaju za Olimpijske igre i sigurno su nezgodan protivnik, ali ja se nadam kako ćemo utakmicu odraditi kako treba.”

Već u 14 sati na teren izlaze Makedonija i Bahrein, dok je u 19 sati na rasproedu veliki okršaj Španjolske i Islanda. (Foto: HRS)

Rezultati by SofaScore

RUKOMET