Červar objavio popis kandidata za Svjetsko prvenstvo: Imam viziju kako ćemo igrati

Červar, HRS

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis s 28 igrača koji konkuriraju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

“Realno, naš cilj je da se u naredna dva natjecanja – ovo SP i EURO sljedeće godine – plasiramo ili izborimo pravo na kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Period za pripreme nikad nije bio kraći, a nažalost ostali smo bez trojice koji bi sigurno išli na SP – ozlijeđenih Domagoja Pavlović, Marina Marića i Marka Mamića, koji je u nedjelju javio da mora na operaciju. Nije da se nećemo boriti za medalje, ali su nam opcije u kadru jako sužene, pogotovu na poziciji lijevog vanjskog, pa ćemo se morati krpati. Možda ova generacija nije tako potentna kao one prije, ali najgore je što ni mi sami ne znamo koliko vrijedimo”, rekao je Červar i dodao:

“Imam viziju kako igrati s postojećim kadrom, ključ našeg uspjeha ili neuspjeha će biti obrana. Moramo igrati čeličnu obranu i potom postići puno lakih golova iz tranzicije.”

“Skupina nam nikako nije laka, tu su Španjolci, Islanđani i Makedonci, a ako odemo u drugi krug tamo nas čekaju domaćini Nijemci i Francuzi. Dakle, iz gorega u gore i neće nam biti nimalo lako. Poremetile su nas ozljede trojice igrača i daj Bože da se više nitko ne ozlijedi jer nam je kadar jako sužen, jednostavno nemamo širinu. Odmah na početku priprema bit će jasno tko može, a tko ne može ispuniti sve što traži izbornik Červar, koji ima naše potpuno povjerenje”, rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a.

Hrvatska je u skupini B s reprezentacijama Islanda, Japana, Makedonije, Bahraina i Španjolske.

Rukometna reprezentacija okupit će se u Zagrebu 20. prosinca 2018. godine, gdje će se pripremati do 23. prosinca. Nakon Božićnih blagdana odlaze u Poreč, 26. prosinca, gdje će biti sve do 30. prosinca te od 1. do 8. siječnja. Reprezentacija će sudjelovati na pripremnom turniru HEP Croatia Cup 2019. u organiaciji Hrvatskog rukometnog saveza.

HEP Croatia Cup 2019 – raspored utakmica:
3. siječanj – Italija – Crna Gora
4. siječanj – Hrvatska – Crna Gora
5. siječanj – Italija – Hrvatska

Nakon odigranog  tunira izbornik će objaviti konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo 2019.

Vratari: Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen), Filip Ivić (Kielce), Mate Šunjić (Ivry)
Desna krila: Zlatko Horvat (PPD), Josip Božić Pavletić (PPD), Ivan Vida (Nexe)
Lijeva krila: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić PPD), Lovro Mihić (Wisla),
Pivoti: Željko Musa (Magdeburg), Leon Šušnja (PPD), Kristian Bećiri (Celje), Krešimir Kozina (Goepingen), Marin Šipić (Nexe)
Lijevi vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel) , Halil Jaganjac (Nexe), Damir Bičanić (PPD), Ivan Slišković (Goepingen), Alen Blažević (Pick Szeged)
Srednji vanjski: Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar), Lovro Jotić (PPD)
Desni vanjski: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka Šebetić (Tremblay), Ivan Sršen (PPD), Josip Vekić (PPD)

RUKOMET