Červar ostaje izbornik: Spreman sam nastaviti započeti rad!

EHF EURO 2018 CRO-BLR

Nakon održane sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza odlučeno je kako će Lino Červar ostati izbornikom reprezentacije.

“Nakon podnesenog izvješća pred članovima Upravnog odbora, spreman sam kao izbornik voditi hrvatsku mušku seniorsku rukometnu reprezentaciju u sljedećim akcijama i nastaviti započeti rad,” rekao je legendarni hrvatski stručnjak nakon sjednice Upravnog odbora.

Hrvatski rukometaši su na Europskom prvenstvu na domaćem terenu pod njegovim vodstvom završili kao peti, a Lino je bio najavio mogući oproštaj.

Ipak, HRS nije uspio naći njegovu zamjenu.

“Upravni odbor na današnjoj sjednici u cijelosti je prihvatio izvješće izbornika Červara te je donio odluku da se zbog kratkog roka do prvih reprezentativnih akcija – odlaska u Švedsku već 2. travnja te kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore u lipnju – produžuje suradnja s Linom Červarom i nakon isteka ugovora do opoziva suradnje,” poručio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

“Červar je na sjednici Upravnog odbora obrazložio izvješće nakon nastupa na Europskom prvenstvu 2018. te je nakon toga dobio mogućnost nastavka suradnje do opoziva iste, unatoč isteku ugovora s 31. ožujkom, s obzirom na nadolazeće akcije koje su pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom. Hrvatska će u travnju igrati dvije prijateljske utakmice protiv Švedske, u lipnju Hrvatska protiv Crne Gore igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga slijede Mediteranske igre u španjolskoj Tarragoni,” navodi se u priopćenju HRS-a. (Foto: Željka Švenda/Crosport.hr)

RUKOMET