Červar: Moji igrači su skromni i tihi, ne pitaju kad će plaća…

ppd

Rukometaši PPD Zagreba u subotu od 20 sati igraju u svojoj Areni, a u goste im dolazi moći PSG. Bit će to pravi rukometni spektakl i vjerujemo kako će glasna podrška tribina biti dodatna motivacija za Červarovu ekipu, koja je ove sezone namučila MOL-Pick Szeged i uzela bodove na gostovanju kod Flensburga.

“S ovim igračima sam par mjeseci i mogu reći da se radi o mladim, skromnim ljudima, a skromnost je ono što nam nedostaje u društvu. Tihi su, ne pitaju kada će plaća, već hoće raditi. Imaju razvojni mentalni sklop, žele napredovati. Znaju da se samo radom, skromnošću i posvećenošću može doći do rezultata i, vjerujte mi, radi se o dobroj djeci. To su dečki kakvih bi ja volio da ih ima što više u društvu i da ih promoviramo. Ja vjerujem da ih ima, ali slabo su promovirani. Mi smo uvijek naklonjeni bombastičnom, pumpamo spektakle i one koji imaju puno novaca, a ljudi gladuju,” u svom je pjesničkom stilu najavio Lino i dodao:

“Mislim da treba promovirati mlade ljude. Kaže jedan poznati pjesnik da su djeca pametnija od nas, mi smo samo iskusniji. Nije slučajno da su oni prvi puta pobijedili prvaka Njemačke, dosad nepobjedivu ekipu. I na koji način? Osim Horvata i još par njih, za ostatak niste nikada čuli. Tko je Mandić, tko je Vistorop? Ima toliko igrača koji su se u toj utakmici prvi puta javno predstavili i mislim da im trebamo dati potporu. Igramo s ekipom koja ima otprilike preko 20 milijuna eura proračuna. To je, realno, neravnopravan dvoboj.”

Červar je i dalje pun energije i elana: “Volim taj prkos, a u mojim ga igračima ima, ali trebamo se igrati. Ne smijemo imati natjecateljski imperativ protiv njih jer ćemo izgorjeti u tome. Uvijek im govorim da se trebaju igrati, da je to jedna igra. Moramo, ako želimo postati jedna respektabilna momčad, a Zagreb to je – on je jedan rukometni brend, brend sporta koji je izvorni globalni europski dvoranski sport, to je rukomet. Mogu vam reći, doživljavam neku drugu mladost u okruženju ovih dečki koji su tihi, skromni i žele raditi.”

“Interesira me kako će to izgledati, ali vrijedi to pogledati, dati dečkima potporu! U čemu nas ne smiju pobijediti? U borbenosti! Kada bi nas pobijedili u borbenosti, to bi onda bio poraz!”

Damir Bičanić nada se velikoj podršci Arene: “Svi smo se mi na početku ove sezone bojali kako će sve funkcionirati, jer je puno starih i iskusnih igrača otišlo ili prestalo igrati rukomet, a došli su mladi i neiskusni. Ipak, danas dok sjedimo tu, možemo svi biti ponosni na utakmice koje smo odradili do sada i na rezultate koje smo postigli.”

“Nema tu neke pretjerane pameti, moramo igrati borbeno i strpljivo u napadu i nadati se da će oni imati svoj loš dan kako bismo ih mi mogli iznenaditi. Nema pretjerane filozofije. Lino i stručni stožer puno su puta ovaj tjedan rekli da izađemo na teren, veselimo se i igramo rukometa, budemo borbeni, a rezultat ako dođe – super, a ako ne, bitno je da smo dali sve od sebe,” dodao je Bičanić.

U preostalim utakmicama igraju skupine B Igraju Nantes i Skjern, Motor i Szeged, dok Celje dočekuje Flensburg.

EHF Liga prvaka, Skupina B:
1. PSG 2 2 0 0 68:50 4
2. Skjern 2 2 0 0 64:59 4
3. Szeged 2 2 0 0 54:51 4
4. Flensburg-H. 2 1 0 1 63:62 2
5. PPD Zagreb 2 1 0 1 54:53 2
6. Nantes 2 0 0 2 59:64 0
7. Motor 2 0 0 2 62:72 0
8. Celje 2 0 0 2 47:60 0

RUKOMET