Červar: Varaju se oni koji misle da će biti lako

Červar

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u Beču za nastavak Europskog prvenstva. Prvi dio odrađen je savršeno, u tri utakmice ostvarene su tri pobjede i sad se Červarovi izabranici s punom pozornosti okreću Austriji, Njemačkoj, Češkoj i Španjolskoj.

Okršaj s domaćinom u četvrtak od 18.15 sati mogao bi biti od presudne važnosti u borbi za polufinale.

Hrvatska drugi krug u Beču otvara s domaćinom, u subotu je okršaj s Njemačkom, ‘šećer na kraju’ s aktualnim europskim prvacima

U pet međusobnih dvoboja s Austrijancima naša rukometna reprezentacija ima svih pet pobjeda.

Vjerujemo u nastavak ovog savršenog niza…

“Varaju se oni koji misle da će biti lako. Oni su jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra kod njih. Mi moramo voditi igru, mi ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru,” rekao je u njavi izbornik Lino Červar.

Austrija je redom pobijedila Češku 32:29, Ukrajinu 34:30, i na kraju sjevernu Makedoniju 32:28. Postigli su gotovo sto pogodaka (98), iz 138 udaraca, što je iznimno visok učinak od 71 posto. Primili su 87 pogodaka.

Glavna zvijezda reprezentacije je Duvnjakov suigrač iz Kiela, Mykola Bylik. On je trenutačno i prvi strijelac Eura s 28 pogodaka iz 40 udaraca, što je fantastičnih 70 posto realizacije. Opasan je i iskusni Janko Božović koji je postigao 19 pogodaka iz 30 pokušaja. Austrijanci imaju i vrlo dobrog vratara Thomasa Eichbergera. Tu su i dva vrsna krila iz Bundeslige Robert Weber (NordhornLingen) i Raul Santos (Leipzig), suigrač Marka Mamića.

Velika dvorana u Beču bit će krcata navijačima obje reprezentacije, a sigurni smo kako će Hrvatska ponovno imati glasnu podršku, baš kao što je to bilo i u Grazu.

RUKOMET