Cibona preko Cedevite Junior do trofeja Kupa Kreše Ćosića, Danko Branković najbolji strijelac i MVP

Cedevita Junior

Cibona je osvojila Kup Krešimir Ćosić pobijedivši Cedevitu Junior u finalnoj utakmici na riječkom Zametu rezultatom 67:65. Junak utakmice bio je MVP i najbolji strijelac turnira Danko Branković.

Sjajni Branković je dominirao na obje strane parketa, zatvarao je Cibonin reket i tjerao mlade Vitamine na brojne vanjske šuteve, dok je na drugoj strani lako rješavao fizički inferiornije suparnike.

“Nisam ni sanjao da bih mogao kao kapetan dignuti trofej Kupa i to mi puno znači. Puno znači i za naš klub da smo ga vratili napokon, nakon devet godina. Utakmica je bila dramaturgija na kraju. Nekoliko smo puta pokušali preokrenuti utakmicu, imali ju u rukama i Cedevita Junior bi pronašla način da se vrati nazad. To moramo popraviti i cijelo vrijeme držati nivo i biti pravi u glavi. Na pitanje preferira li obranu ili napad Danko sa smješkom odgovara: “Uvijek mi je draža banana, nego zabiti koš.“

“Bila je ovo vrlo stresna utakmica, trpili smo četrdeset minuta. Bila je to nervozna Cibona, mnogo nervoznija nego u nekim ranijim utakmicama. Kao da je igračima ušlo ispod kože da moraju to dobiti jer su favoriti. Dobili smo utakmicu s obranom, napad nam nije funkcionirao. Ne samo da nije funkcionirao, nego nismo pogodili ništa otvoreno, ni slobodna bacanja, ni trice. Cedevita Junior je zasluženo bila u finalu. Dobro igra cijelu sezonu, jučer je srušila Split, danas nam je bila za vratom od prve do posljednje minute. No, naša je kvaliteta da se ne predajemo. Vrlo sam sretan što smo uzeli Kup i što ga vraćamo u Zagreb, a i meni osobno ovo puno znači. Ovo mi je najteži trofej. Došao sam prije mjesec dana, rekao sam sam sebi da ću napraviti sve i išli smo iz utakmice u utakmicu. Ekipa je reagirala vrhunski na to što sam ja htio od njih, kao da se dogodila ljubav u sekundi,” dodao je trener Cibosa Gašper Okorn, slovenski stručnjak koji je nedavno preuzeo klub.

“Prije svega bih se zahvalio Rijeci na organizaciji, Final Four je apsolutno ispunio očekivanja. Čestitke Ciboni. Nismo uspjeli izdržati, Cibona nas je svojom agresivnom obranom otjerala od koša. Na kraju je možda presudila veća svježina igrača Cibone, neki moji igrači su se jučer potrošili, Bundović je bio u crvenom, a i nas je bilo 10, njih 12. Nismo bili kao jučer, nismo prije svega bili jednako koncentrirani. Međutim, pohvalio bih svoje igrače i zahvalio im se jer su dva dana bili na maksimalnom nivou. To je tako u košarci, da je ušla jedna trica, možda bi mi bili na postolju. Bila je to sjajna utakmica u pravoj košarkaškoj atmosferi,” naglasio je Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli KK Cibona (@kk_cibona)

KOŠARKA