Čilić i Gonzalez otvaraju: Želje su se ispunile, vidio sam da Galović ima veliki potencijal!

Krajan, Čilić, Mektić, Škugor, Galović, HTS, Igor Rajković

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić otvorit će dvoboj za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa protiv Kolumbijca Alejandra Gonzaleza.

“Želje su se ispunile. Sigurno je puno bolje da ja startam, vjerujem da će to puno pomoći Viktoru. Ja sam favorit, vjerujem da ću donijeti pobjedu i da će nakon tog meča biti lakše Viktoru ući u meč protiv Giralda. Tijekom ovog tjedna, kad sam trenirao s njim, vidio sam koji potencijal ima. Sigurno može napraviti puno protiv Giralda. Nadamo se da nakon sutrašnjeg dana možemo biti pozitivni“, rekao je Marin.

U drugom pojedinačnom dvoboju u petak u kolumbijskoj Bogoti debitant Viktor Galović odmjerit će snage s najbolje plasiranim domaćim igračem Santiagom Giraldom.

Giraldo Galovic, HTS, Igor Rajković

Izbornik Krajan pojasnio je izbor Viktora Galovića: “Marin bio definitivno siguran, a za drugog igrača smo tražili i čekali koliko god je bilo moguće da donesem odluku. Presudili su treninzi, možda je Viktoru trebalo malo duže da se prilagodi, ali je opravdao status igrača s rejtingom i dobrim rezultatima na posljednjim turnirima.”

“To sam i htio, da se naviknem na atmosferu, da osjetim uvjete s publikom… Da uđem spreman. Pripremili su me da će ovo biti sasvim drugačiji uvjeti nego na turnirima. To što Marin igra prvi je jako dobro. Giralda sam malo pogledao na You Tubeu, ali ćemo s trenerima odlučiti o pripremi za meč,” rekao je Galović.

Hrvatski Davis Cup izbornik je za subotnju igru parova nominirao Nikolu Mektića i Franka Škugora, dok je njegov kolumbijski kolega Pablo Gonzalez postavio Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Fallu.

Gonzalez Cilic, HTS, Igor Rajković

Okršaj Kolumbije i Hrvatske počinje u petak od 17 sati po hrvatskom vremenu, odnosno u 10 ujutro u Bogoti.

“Ovo je drugačije iskustvo nego na turnirima, gdje mečevi počinju u 11 sati. Ja ustajem najkasnije četiri ili četiri i pol sata prije meča, tako da se tijelo prilagodi. Ovdje ćemo morati ustati dosta ranije, ali vjerujem da ćemo biti spremni“, kaže Marin. (Foto: HTS, Igor Rajković)

TENIS