Čilić otkazao Davis Cup završnicu: Izuzetno sam razočaran, ali vjerujem u suigrače!

Marin, HTS, Mario Ćužić

Pred kraj sezone u kojoj se mučio s ozljedom koljena i pronalaskom prave forme Marin Čilić odlučio je otkazati nastup na završnici Davis Cupa u Madridu, od 23. do 25. studenog, gdje Hrvatska brani naslov pobjednika…

“Posljednjih godinu i pol dana bili su teški, mentalno i fizički. Sa svom uloženom prevencijom i rehabilitacijom moje koljeno zadavalo mi je problema i bilo je izgledno kako će operacija biti neizbježna. Ipak, na nedavnom ultrazvuku rezultati su bili bolji od očekivanog i u ovoj fazi operativni zahvat nije nužan. međutim, moran napraviti nekoliko zahvata koji će me neko dulje vrijeme udaljiti s teniskih terena…

“Nažalost neću moći nastupiti ovog mjeseca za Hrvatsku na Davis Cup završnici. Izuzetno sam razočaran, ali vjerujem u svoje suigrače i bit ću njihov najveći navijač…”

“U međuvremenu ću se posvetiti povratku u formu kako bih u iduću godinu ušao zdraviji i spremniji, ali i motiviraniji nego ikada. Hvala svima na stalnoj podršci i radujem se povratku na terene 2020. godine,” poručio je Marin preko društvenih mreža.

Željko Krajan računa na Bornu Ćorića, Matu Pavića, Ivana Dodiga i Nikolu Mektića, a mogao bi za finalni turnir u Madridu pozvati Ivu Karlovića, koji je posljednji puta za Hrvatsku igrao u finalu Davis Cupa protiv Argentine u Zagrebu.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS