Čilić: Protiv Amerikanaca ćemo svi morati biti složni, zdravi, maksimalno motivirani i u pravoj formi!

Hrvatska, Davis Cup, HTS, Mario Ćužić

Drugi put u posljednje tri godine hrvatska će reprezentacija igrati u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa! U Varaždinu je pao Kazahstan, i to nakon što je u nedjelju Marin Čilić odigrao sjajan meč i Kukuškinu prepustio samo tri gema (6:1, 6:1, 6:1).

Hrvatska će u rujnu ugostiti SAD, a rok za prijavu mjesta domaćinstva je 30. travnja.

Nakon susreta Marin je rekao da mu je ovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč koji je odigrao u ovom natjecanju.

“Istina, pogotovo znajući da smo igrali na zemlji, koja mi nije najomiljenija podloga i protiv kvalitetnog protivnika kakav je Kukuškin, koji je protiv Borne odigrao u petak fantastičan meč“, rekao je Marin.

“Meni je gotovo sve funkcioniralo idealno. Bili su tu veliki motiv, velika želja, iskoristio sam atmosferu na fenomenalan način i držao pritisak tijekom cijelog meča. Zahvalio sam se tako domaćinu i publici na gostoprimstvu i podršci tijekom cijelog tjedna.“

Izbornik Krajan mogao je mirno uživati u nastupu trećeg tenisača svijeta…

“Moram zahvaliti Marinu što me danas poštedio živciranja. Vidjeli smo u petak kako Kukuškin može igrati u Davis Cupu, ali Marinu svaka čast. Čestitam cijeloj ekipi, ali njemu posebno na nivou na kojem je odigrao. Mogu reći da se ne sjećam kad je od prve do zadnje minute odigrao na ovakvom nivou. Fascinantno. To nam za dalje daje još više samopouzdanja da i dalje možemo igrati na zemlji. A tu je i Borna, za kojeg smo vidjeli prije što može“, rekao je Krajan.

Treba se dobro pripremiti za Amerikance i odabrati pravu podlogu…

“Razmišljanja idu u smjeru da bismo vjerojatno igrali na zemlji, dvojba je na otvorenom ili u dvorani. No najprije ćemo se malo odmoriti od ovog susreta, imamo mogućnost odlučiti do 30. travnja i nećemo žuriti. Izabrat ćemo ono što bi nam najviše odgovaralo. Imamo sjajnu kvalitetu i mogućnost ulaska u finale, ali Amerikanci su ove godine jedna od najjačih ekipa u Davis Cupu, tako da ćemo morati svi biti složni, zdravi, maksimalno motivirani i u pravoj formi“, rekao je Čilić.

Krajan se potom nadovezao:

“Nismo do kraja razriješili što dalje. Čim prije odlučimo bolje za nas, da se znamo postaviti i spremati za taj meč. Razgovarat ćemo sljedećih dana, vidjeti mogućnosti i želje, gradove, koliko se to uklapa sa Savezom, pa ćemo i odlučiti“, rekao je izbornik.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS